Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Ladă cu vinuri ridicată personal de șeful ISU Prahova pentru `benevolență` în controale - A stabilit aplicarea de avertismente și nu de sancțiuni

dosare

Pe lângă presupusul protocol gratuit de la Ferma Dacilor primit de colonelul ISU Prahova Elisei Dumitru se pare că acesta ar mai fi primit cu titlu de „ciubuc” sau „folos necuvenit” o ladă cu vinuri de la societatea Cramele Halewood.

Pentru preluarea „atenției„ acesta s-ar fi dus personal cu mașina proprie, unde lada cu bunuri ar fi fost plasată în portbagaj.

Concret, se arată în dosarul de mare corupție al unora dintre angajații ISU Prahova, inițial închis, și  acum redeschis de DNA Militar după tragedia de la Ferma Dacilor,  în perioada 01-12.07.2019, cadrele Inspecției de Prevenire ar fi fost planificate să desfășoare activități de control la mai multe crame de pe raza județului Prahova.

În acest context colonelul Elisei Dumitru „i-ar fi instruit pe inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova astfel încât, cu ocazia efectuării controalelor, aceștia să desfășoare preponderent activități de îndrumare și să nu aplice sancțiuni contravenționale cu amendă în situația în care vor constata lipsa autorizației de securitate la incendiu, cu argumentul de a fi primul control în cadrul acestora”.

Modul părtinitor în care colonelul Dumitru, respectiv căpitanul Cristina Chelba, inspector în cadrul Inspecției de Prevenire a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino ” al județului Prahova au înțeles să- și exercite atribuțiile de serviciu a fost evidențiat în cuprinsul datelor și informațiilor deținute și cu referire la controalele efectuate în 08-12.07.2019 la societatea THE ICONIC ESTATE S.A. (cunoscută generic CRAMELE HALEWOOD), punctele de lucru din Ploiești și Gura Vadului, sat Tohani, respectiv „FERMA DACILOR”, ce funcționează sub entitatea juridică societatea FERMA DACILOR PRODUCTION din comuna Gura Vadului, sat Tohani, jud Prahova, se arată în dosarul clasat și redeschis.

Au închis ochii

Rezultatele acestor controale au fost concretizate în notele de control din 09.07.2019 și din 12.07.2019, sancțiunile contravenționale aplicate, respectiv doar cu avertisment, având ca motivație asigurarea obținerii pentru sine, dar și pentru alții, a unor foloase necuvenite.

Foloasele s-ar fi concretizat, în primul caz, în primirea la data de 09.07.2019 a unei „cutii cu sticle de vin” iar, în cel de-al doilea caz, la data de 07.08.2019, a unei „mese de protocol oferită de conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino ” al județului Prahova membrilor comisiilor de evaluare și însoțitorilor de loturi (ofițeri în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență) la etapa națională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență (organizate în perioada 07- 09 august 2019) .

„Astfel, s-a reținut cu valoare de sesizare, că după finalizarea controlului din data de 09 iulie 2019, efectuat la punctul de lucru al societății THE ICONIC ESTATE SA (CRAMELE HALEWOOD), în jurul orei 14.00, căpitanul Cristina Chelba ar fi parcat autoturismul proprietate personală, ..., pe str. Pompierilor din Ploiești, iar în prezența colonelului Elisei Dumitru, ar fi încărcat o cutie cu sticle de vin, primită de la reprezentanții societății sus-menționate, în autoturismul utilizat de acesta, marca Nissan Quasqai, cu numărul de înmatriculare... .

Pe de altă parte, în împrejurările arătate, la data de 07.08.2019, în condițiile controlului având caracter formal realizat la data de 10.07.2019 la obiectivul „FERMA DACILOR” din localitatea Tohani, DINICU CORNEL, persoană despre care s-a susținut a fi administrat, la data faptelor, prin interpuși societatea în cauză, ar fi oferit, cu titlu de foloase necuvenite, contravaloarea consumației pentru masa de protocol menționată anterior”, se mai arată în acest dosar.

Șapte morți carbonizați la Ferma Dacilor - Un dispărut

Distinct de ițele acestui dosar de mare corupție, redeschis de DNA Militar, la Ferma Dacilor șapte persoane au murit arse de vii urmare unui incendiu izbucnit marți dimineață.

Opt persoane au fost declarate dispărute în urma incendiului izbucnit, marţi dimineraţă, la pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, judeţul Prahova.

Şase trupuri carbonizate, inclusiv un copil, au fost găsite, marţi, de către salvatori în pensiune. În cazul celei de-a şasea victime carbonizate, nu se poate preciza dacă este adult sau minor.

Cadavrul carbonizat al unui copil a fost găsit miercuri dimineaţă.

”S-au recoltat probe ADN de la toate victimele şi sunt identificate parţial”, au declarat reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Alte două persoane, mamă şi fiu, au suferit arsuri pe 5% şi 8% din suprafaţa corpului.

Pensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, funcţiona fără autorizaţie de construire, iar cei care o ridicaseră obţinuseră la finalul anului 2020 un certificat de edificare.

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a anunţat că la nivelul judeţului vor începe controale care vor viza existenţa autorizaţiilor de construire, de funcţionare şi a avizelor de securitate la incendiu pentru astfel de unităţi de cazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.