Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Persoanele vaccinate nu vor mai fi carantinate

digi24.ro
adriana pistol

Directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, a declarat luni, într-o conferință de presă la Guvern, că românii care se vaccinează împotriva COVID-19 nu vor mai trebui să stea 14 zile în carantină dacă intră în contact direct cu un bolnav COVID-19. Va fi modificata, astfel, definitia contactului direct. „E logic ca o persoana vaccinata si sanatoasa imunologic nu avem de ce sa o mai carantinam. Se vor mai relaxa unele tipuri de masuri”, a declarat Adriana Pistol.

Persoana vaccinată este considerata persoana care a primit ambele doze de vaccin si care a obtinut imunitatea maxima prin trecere a cel putin 7-10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin. Astfel, o persoana care a primit doar prima doza de vaccin anti-COVID si este contact direct cu un bolnav COVID-19 atunci „mai bine mă carantinez și am grijă”, a precizat Adriana Pistol.

Citește și: Guvernul Cîțu introduce 'taxa pe ambalaj': La cumpărături vei achita câte 50 de bani în plus pentru fiecare sticlă sau doză cu bere, apă, suc .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.