Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Președintele Curții Constituționale din Republica Moldova şi-a dat demisia

breaking news

Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de judecător și președinte al Curții Constituționale din Republica Moldova, a anunțat instituția pe site-ul oficial, fără a oferi detalii suplimentare, potrivit Unimedia.

Anunțul vine cu o zi înainte ca membrii Comisiei de la Veneția să se pronunțe referitor la hotărârile Curții Constituționale din 7-9 iunie, conform Mediafax.

Citește și: Daniel Zamfir lansează NUCLEARA: Pe listele AEP sunt 700.000 de persoane în plus față de datele INS

Primul-ministru Maia Sandu a cerut demisia judecătorilor Curții Constituționale după ce Curtea a anulat deciziile din 7-9 iunie.

La 15 iunie, judecătorii Curții Constituționale au anulat ultimele hotărâri din perioada 7-9 iunie, prin care au anunțat că toate legile și hotărârile adoptate din ziua de 8 iunie se declară neconstituţionale.

Curtea Constituțională a declarat neconstituţională hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului.

Tot în data de 8 iunie, Curtea a declarat neconstituțional decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern.

Totul a început la data de 7 iunie, când Curtea Constituțională a emis un comunicat prin care a informat că președintele Igor Dodon este obligat de CC să dizolve Parlamentul, dacă nu e funcțional până pe 7 iunie, adică după 90 de zile de la data validării alegerilor parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.