Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking: Președintele CJ Giurgiu e cercetat de DNA pentru abuz în serviciu

facebook
dumitru beianu

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost chemat la DNA, în calitate de inculpat, fiind cercetat pentru infracţiunea de abuz în serviciu într-un dosar privind eliberarea din funcţie a fostului director al DGASPC Giurgiu, informează Agerpres.

"Vreau să vă spun că în aceste zile am fost chemat la DNA, eu şi cu alţi angajaţi din cadrul CJ Giurgiu, ca inculpaţi în dosarul privind eliberarea din funcţie a domnului Lupu (n.r Cătălin Lupu, fost director al DGASPC Giurgiu. Eu sunt foarte optimist în privinţa evoluţiei acestui dosar, acesta este motivul pentru care nici nu am citit nimic din ce scrie acolo, am încredere în instituţii, dar, mai mult decât atât, vreau să spun încă o dată că intenţia mea, cel puţin, şi a colegilor care, cumva, fără nicio vină, au ajuns în aceeaşi situaţie, a fost să oprim jaful la DGASPC Giurgiu şi să aducem un climat de stabilitate şi de utilizare eficientă a banilor publici în favoarea exact a copiilor, adulţilor şi persoanelor vârstnice de acolo", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

El a subliniat că nu are nimic să îşi reproşeze faţă de cum a acţionat în această privinţă, la fel ca şi în cazul scandalului cu minorele de la DGASPC Giurgiu, şi dacă ar fi să o ia de la capăt, ar face acelaşi lucru.

"Sunt acuzat de abuz în funcţie, sunt trei sau patru acuzaţii, nu am nicio emoţie, nu consider că vreunul dintre ele nu poate fi demontat în totalitate, dar încrederea în instituţii şi procedurile care trebuie să urmeze mă obligă să nu fac mai multe comentarii în acest moment! Dacă ar fi să fiu răutăcios, eu cred că scopul şi în dosarul privind relaţia mea cu minorele de la DGSASPC şi acum, în cel privind eliberarea din funcţie a fostului director al instituţiei, au fost ca să mă pună într-o lumină proastă, pentru că valoarea totală a proiectelor care au fost câştigate şi vor fi implementate în judeţul Giurgiu în perioada următoare va ajunge la un miliard de euro, o sumă nemaivăzută pentru judeţul Giurgiu (...) Pentru cei care doresc într-un fel sau altul să mă pună într-o lumină proastă, tocmai pentru că pentru partea de administraţie nu are nimeni ce să îmi reproşeze, nu am decât înţelegere şi compasiune. Nu aşa se câştigă voturi! (...) Accept situaţia, nu sunt nici măcar indispus de ceea ce mi s-a întâmplat, sunt ferm convins că şi într-un caz şi în celălalt voi demonstra totala nevinovăţie şi voi avea posibilitatea să argumentez, să dovedesc şi să demonstrez că am avut doar bune intenţii şi aşa voi avea şi în continuare!", a menţionat Dumitru Beianu.

De asemenea, el a afirmat că era mai mult decât justificată stoparea "jafului de la DGASPC", unde de exemplu se achiziţionau pulpe de pui la un preţ de trei ori mai mare decât cel de pe piaţă, iar în toate etapele care au vizat demiterea directorului acestei instituţii s-au respectat cadrul legal şi toate etapele procedurale.

Fostul director al DGASPC Giurgiu, Cătălin Lupu, a fost destituit din funcţie în urmă cu doi ani de zile în urma evaluării profesionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.