Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking | Rareş Bogdan anunţă că va cere scoaterea partidului conservator austriac din PPE: Are o problemă cu România

Facebook
Rareș Bogdan

Europarlamentarul Rareş Bogdan (PNL) a anunţat joi, într-o intervenţie la Digi24, că va cere scoaterea partidului conservator austriac din PPE, în urma votului de respingere a aderării României la Schengen, în Consiliul JAI. El a arătat că în acest moment, e confirmat că Austria are o problemă cu România şi că consideră România o ţară de mâna a treia şi acest lucru va duce la reacţii. S-a întâmplat o chestiune gravă care va trebui să aibă consecinţe, a mai spus el, precizând că vor discuta în zilele următoare care vor fi acelea.

”În acest moment, e confirmat că Austria are o problemă cu România şi că consideră România o ţară de mâna a treia. Acest lucru va duce la reacţii, sunt convins, din partea opiniei publice şi a partidelor politice reprezentante ale opiniei publice de un anumit fel. Nu vă închipuiţi că vom trece ca şi cum nu s-a întâmplat nimic. S-a întâmplat o chestiune gravă care va trebui să aibă consecinţe. Care vor fi consecinţele, vom discuta în următoarele ore şi zile”, a spus Rareş Bogdan.

Despre o sesizare la Curtea Europeană de Justiţie, europarlamentarul PNL a precizat că este dificil un astfel de proces. ”Gândiţi-vă că chestiunea pe care ne-a făcut-o Austria, acum trei sau patru ani de zile, cu blocarea copiilor români de a încasa aceeaşi alocaţie ca şi copiii austrieci a durat 4 ani sau 5 ani de zile procesul. Chestiunea cu Curtea de Justiţie durează foarte mult şi înseamnă costuri uriaşe pentru România, pentru că oamenii vor sta în continuare la graniţă, firmele de transport vor plăti în continuare între 200 şi 400 de euro, din cauza existenţei graniţei Schengen, deci situaţia nu este una simplă şi lucrul acesta trebuia să şi-l asume Austria”, a explicat Rareş Bogdan.

El a precizat că ceea ce este cert este că ”românii nu vor mai privi cu aceeaşi simpatie o ţară care până acum a avut o relaţie privilegiată cu sufletul românesc şi poporul şi statul român”.

Despre apartenenţa partidului conservator din Austria la PPE, Rareş Bogdan a spus: ”Noi, PNL, rămânem în PPE. Dar, în acelaşi timp, astăzi, în câteva minute va începe o nouă şedinţă, voi intra prin skype şi voi solicita scoaterea din PPE a OeVP ( conservatorilor austrieci, nr), pentru modalitatea în care s-a comportat Austria”. El a arătat că ”nu poţi să votezi o rezoluţie a partidului la Congresul de la Rotterdam, nu poţi să votezi alături de România rezoluţia de la Parlamentul European şi după aceea să întorci totul în ultimele două săptămâni fără a avea repercusiuni”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.