Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul cu 63 de MORȚI comis la o nuntă în orașul Kabul

Vox
ISIS

Rețeaua extremistă sunnită Stat Islamic a revendicat, duminică, atacul terorist sinucigaș comis în timpul unei nunți la Kabul, în urma căruia cel puțin 63 de persoane au decedat, iar alte 182 au fost rănite, informează postul american National Public Radio (NPR), conform Mediafax.

Incidentul, care este cel mai sângeros atac înregistrat anul acesta la Kabul, s-a produs în vestul capitalei afgane, într-o zonă locuită preponderent de comunitatea șiită hazara.

Citește și: BREAKING Trei dintre victimele atacului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca sunt în comă

Militanții rețelei extremiste sunnite Stat Islamic au comis numeroase atorcități împotriva musulmanilor șiiți, atât în Afganistan, cât și în alte țări.

Insurgenții talibani au condamnat atacul și au negat orice implicare.

Atacatorul a detonat bomba pe care o transporta în apropierea scenei unde se aflau muzicienii, iar "toți tineri, copiii și toți oameni care erau acolo au fost uciși", a declarat un martor ocular.

Sălile de nunți din Kabul servesc drept centre de întâlnire pentru comunitatea locală într-un oraș epuizat după decenii de război.

Numeroși oficiali afgani au condamnat atentatul, care a avut loc într-un moment de incertitudine pentru Afganistan, în condițiile în care negocierile între SUA și insurgenții talibani par să se îndrepte către obținerea unui acord de pace.

"Devastat de vestea unui atac sinucigaș în incinta unei săli de nunți din Kabul. O crimă acerbă împotriva poporului nostru; cum este posibil să dresezi un om și să-i ceri să meargă și să se arunce în aer la nuntă?!!", a transmis Sediq Seddiqi, purtătorul de cuvânt al președintelui Ashraf Ghani, printr-un mesaj postat pe Twitter.

Autoritățile afgane au fost excluse de la negocierile cu talibanii, care contestă legitimitatea Administrației de la Kabul, iar purtătorul de cuvânt al președintelui Ghani a declarat sâmbătă că oficialii afgani așteaptă să primească rezultatele celei mai recente runde de negocieri.

Printre chestiunile majore discutate figurează retragerea trupelor americane din Afganistan în schimbul garanțiilor din partea talibanilor că aceștia nu vor permite ca țara să devină un refugiu pentru organizațiile teroriste internaționale.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, peste 3.000 de civili, printre care 900 de copii, au fost uciși și alți 7.000 au fost răniți în 2018, cel mai sângeros an al conflictului din Afganistan, care durează de peste 18 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.