Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Simona Halep a fost suspendată patru ani! Dezicia este oficială

Simona Halep

Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj, conform anunțului făcut de ITIA. Această decizie nu este definitivă, iar dubla campioană de Grand Slam are opțiunea de a face apel la TAS.

Au trecut mai mult de 12 luni de la ultimul meci jucat de Simona Halep în circuitul WTA, care a avut loc pe 29 august 2022 în primul tur de la US Open, unde a înregistrat o înfrângere. Suspendată temporar în urma unui caz de dopaj, sportiva din Constanța a primit astăzi verdictul dur din partea tribunalului Sports Resolutions.

Ilie Năstase, reacție furibundă după suspendarea Simonei Halep: 'Dacă era americancă nu erau așa drastici'

”ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

- prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open

- folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping”, se arată în comunicatul ITIA

Dubla campioană de Grand Slam a fost sancționată cu cea mai gravă pedeapsă posibilă, o suspendare de 4 ani din tenis și orice activitate asociată acestuia! Simona are posibilitatea să depună recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

La data de 21 august, Simona Halep ieșise din clasamentul mondial TOP 1000. Cu actualizarea noului clasament mondial care a avut loc începând de luni, 11 septembrie, la ora 00:01, numele și punctele Simonei Halep au fost eliminate complet. Ea a pierdut și ultimele puncte, inclusiv cele pe care le avea de apărat pentru a rămâne în tabloul principal al US Open 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.