Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING SURSE Încep problemele pentru patronii firmelor ce lucrau cu Spitalul Piatra Neamț - Sunt chemați la audieri în dosarul morților din incendiu

Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius Corfu
targa medici spital piatra neamt

Procurorii de la parchetul instanei supreme demarează de vineri, audierile în dosarul în care verifică modul în care a avut loc incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, tragedie în urma căreia au murit 12 pacienți internați la momentul flagelului în saloanele ATI, spun pentru STIRIPESURSE surse judiciare.

Potrivit acestora primi care vor compărea în fața anchetatorilor vor fi administratorii firmelor care aveau încheiate contracte cu spitalul la momentul izbucnirii incendiului.

Mai precis ar putea fi vorba despre firmele care se ocupau cu mentenanța echipamentelor sensibile din spital și a întregii unități sau chiar și cele care au furnizat echipamente.

Tot vineri, mai arată sursele citate anchetatorii vor ridica de la sediul Serviciului de Investigații de Criminalitate Economică Neamț (SICE) documente legate de aceste firme.

Unul dintre avocații din acest dosar, apărător al unei părți vătămate, a explicat pentru STIRIPESURSE că până la momentul difuzării acestei știri nu ar fi fost făcut niciun act de urmărire penală de la momentul deschiderii oficiale a anchetei.

Citește și: Probleme MAJORE pentru fostul colonel care TĂIA și SPÂNZURA la BAD a Jandarmeriei Române - Instanța a validat probele DIICOT și stabilește începerea judecății

Posibila cauză a incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț pare a fi un injectomat, susțin surse judiciare. Injectomatul este o seringă automată care livrează medicamente continuu, transmite Mediafax.

Incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț ar fi pornit de la un echipament medical. Este o variantă care încă nu este confirmată oficial de anchetatori.

Totuși, surse apropiate anchetei susțin că un scurt circuit la injectomat este varianta cea mai plauzibilă. Injectomatul este o seringă automată care livrează medicamente continuu.

În timpul incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 10 persoane, pacienți intubați, bolnavi de Covid 19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit numeroase arsuri și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.