Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING SURSE Mai mulți cântăreți autohtoni au apelat la FALSIFICATORI -Nu aveau unde cânta în perioada stării de urgență dar introduceau contracte de servicii

www.bzi.ro
concert

Surse judiciare explică pentru STIRIPESURSE mecanismul perfectat de cele patru persoane care acum sunt cercetate pe Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru fals în legătură cu obținerea indemnizației Covid-19.

Citește și: 'AFACERE' ILEGALĂ cu indemnizații pentru SPRIJIN Covid-19 DEMANTELATĂ de procurori - Persoane care falsificau acte pentru artiști, sub LUPA anchetatorilor

Potrivit acestora din cele 80 de persoane care au apelat la „măiestria” celor 4, unele ar fi vedete autohtone, cântăreți, care deși nu au avut unde să-și etaleze „talentele artistice”, din cauza restricțiilor generate de starea de urgență din pandemie, ar fi apelat la cei patru pentru a obține totuși banii de la stat.

Concret, statul a oferit o indemnizație de 4.000 de lei persoanelor care încheiau contracte de prestări servicii în perioada stării de urgență.

În realitatea, explică sursele citate, artiștii ghinioniști, fără contracte au dorit totuși să pună mâna pe indemnizația oferită de stat astfel că au „lucrat„ cu cele patru persoane care acum sunt cercetate pentru fals.

Sursele citate nu au putut preciza dacă între cele patru persoane vizate de anchetă se numără vreun artist.

Citește și: Probleme MAJORE pentru fostul colonel care TĂIA și SPÂNZURA la BAD a Jandarmeriei Române - Instanța a validat probele DIICOT și stabilește începerea judecății

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului I București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de patru inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune in formă continuată și fals in înscrisuri sub semnătură private în formă continuată.

În actele anchetatorilor se arată că în perioada martie 2020 ianuarie 2021 cei patru inculpați au indus in eroare Agenția pentru Plăti și Inspecție Socială a Municipiului București.

Concret aceștia prezentau prin documente ca adevărată împrejurarea mincinoasă că peste 80 de persoane, in numele cărora au falsificat mai multe contracte de prestări servicii artistice și declarații pe propria răspundere, sunt eligibili pentru a primi indemnizația de sprijin COVID-19 pentru domeniile de activitate restricționate de autorități.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

Beneficiarii au primit aproximativ 4.000 lei/lună iar din acei bani orchestratorii afacerii judiciare au perceput un comision variabil, de până la 1200 lei lunar, prejudiciind astfel bugetul de stat.

Trei dintre cei patru inculpați vor fi cercetați sub control judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.