Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking | Trei zile de haos în București - Primăria Capitalei a aprobat protestul transportatorilor și fermierilor / DOCUMENT

Inquam Photos / Octav Ganea
protest transportatori

Primăria Municipiului București a aprobat protestul pe care transportatorii și fermierii doresc să-l organizeze în Piața Victoriei din Capitală. Cererea a fost depusă de avocatul Dianei Șoșoacă.

UPDATE 1: Protestul va avea loc în Piața Constituției (în fața Parlamentului), nu în Piața Victoriei.

Vor fi trei zile de haos în centrul Capitalei, mitingul fiind aprobat pentru duminică, luni și marți, 21, 22 și 23 ianuarie. Aprobarea a fost acordată pentru maxim 5.000 de persoane si maxim 200 de autovehicule rutiere (100 tractoare si 100 capate tractor de tir):

Documentul integral si programul aici.

UPDATE 2: „Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din Bucureşti. Acesta va avea loc duminică, luni şi marţi în parcarea din Piaţa Constituţiei”, a transmis, joi, primarul general al Capitalei, Nicuţor Dan.

Acesta precizează că manifestarea a fost aprobată pentru 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de tir.

Precedenta solicitare a fost respinsă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţase, marţi, că a respins solicitarea de protest a transportatorilor şi a fermierilor, pe motiv că nu este ”rezonabilă”. Aceştia ar fi vrut să ocupe, de vineri până luni, cu 15.000 de vehicule, Piaţa Victoriei, ceea ce ar fi dus la paralizarea transportului în Capitală.

„Am respins solicitarea de protest a transportatorilor şi a fermierilor pentru că nu este rezonabilă.

Aceştia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieţei Victoriei şi a străzilor adiacente, pentru 15.000 de maşini si utilaje”, a scris, marţi, pe Facebook, primarul general al Capitalei.

Acesta apreciază că, în contextul protestului, întregul transport ar fi fost blocat în Bucureşti.

„Cel mai mare protest autorizat cu maşini a avut loc în 2017. Cele 3.800 de autoturisme au fost dispuse atunci în Piaţa Victoriei şi de-a lungul Bulevardului Kiseleff, dar fără blocarea circulaţiei”, a precizat primarul general.

Acesta este de părere că „dreptul la protest este consfinţit de lege, însă fără perturbarea funcţionării normale a drumurilor publice sau a transportului în comun”.

„Vom aproba orice solicitare de protest care respectă legea, aşa cum am făcut şi până acum„, a adăugat primarul.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.