Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking: Turcia a atacat o bază din Siria folosită de kurzi şi de SUA

nrttv.com
turcia siria operatiune tancuri

Cel puţin doi militanţi kurzi au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi în urma unui atac aerian efectuat de Turcia asupra unei baze militare din nord-estul Siriei folosită în comun de grupuri kurde şi de coaliţia antiteroristă condusă de SUA, afirmă surse locale, potrivit Mediafax.

O dronă militară turcă a atacat marţi Baza militară Al-Hasakah, situată în nord-estul Siriei, au declarat surse citate de publicaţia Der Spiegel.

Informaţiile au fost confirmate de organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care a precizat că doi militanţi kurzi au fost ucişi în atac, iar alţi trei au fost răniţi.

Baza militară Al-Hasakah este utilizată de grupul kurd Unităţile Populare de Apărare (YPG) în comun cu militari ai coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite care acţionează în Siria şi Irak împotriva reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.

Administraţia SUA tocmai a lansat un apel la reducerea atacurilor în Siria, exprimând opoziţie şi faţă de încălcarea suveranităţii Irakului. Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, a îndemnat Administraţia de la Ankara şi grupurile kurde să dea dovadă de reţinere. "Statele Unite continuă să se opună oricăror acţiuni militare necoordonate care încalcă suveranitatea Irakului", a subliniat Ned Price.

Armata turcă a iniţiat noile bombardamente asupra poziţiilor insurgente kurde din Siria şi Irak ca reacţie la atentatul produs la Istanbul pe 13 noiembrie, soldat cu şase morţi şi 80 de răniţi. De asemenea, Iranul a bombardat poziţii kurde din Irak.

Autorităţile turce atribuie atacul de la Istanbul grupurilor insurgente Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţile Populare de Protecţie (YPG), care au negat implicarea în atentat.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a avertizat, marţi după-amiază, că Turcia ar putea lansa operaţiuni terestre împotriva grupurilor insurgente kurde din nordul Siriei. "Am atacat câteva zile teroriştii cu avioanele şi cu tunurile de artilerie. Dar îi vom elimina cât se poate de rapid, cu tancuri şi trupe", a afirmat Recep Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.