Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking-ul nu va figura în programul Jocurilor Olimpice de la Los Angeles din 2028

digisport.ro
jocuri olimpice

Breaking-ul nu va figura în programul Jocurilor Olimpice de la Los Angeles din 2028

Breaking-ul, sport adiţional în programul Jocurilor Olimpice de la Paris, de anul viitor, nu va figura printre sporturile adiţionale de la Los Angeles, din 2028, a anunţat, luni, comitetul de organizare LA2028, citat de agenţiile internaţionale de presă, conform Agerpres.

LA2028 a detaliat, într-un comunicat, cele cinci sporturi adiţionale propuse Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) în vederea potenţialei includeri a lor în programul olimpic de peste cinci ani, baseball/softball, cricket, squash, flag football (fotbal american fără contact) şi lacrosse, un sport colectiv derivat din culturile amerindiene.

Sporturile propuse de organizatorii Jocurilor din California trebuie validate de CIO în în cadrul Sesiunii care va avea loc săptămâna viitoare, la Mumbai (India).

Precum karate, sport care a figurat la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2021), dar nu va fi şi la Paris, breaking-ul nu va avea vizibilitate dincolo de Jocurile Olimpice din 2024 şi de ''battles''-urile programate în Place de la Concorde.

Apărută la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires din 2018, această disciplină de dans sportiv născută din cultura urbană şi din hip-hop este promovată regulat de CIO ca un exemplu, din dorinţa sa de a dezvolta sporturile urbane care atrag tinerii şi necesită puţine echipamente, prioritare în mandatele preşedintelui Thomas Bach.

Comitetul LA2028 a făcut alegerile sale motivate de legăturile cu cultura şi istoria nord-americană.

''Ele sunt pertinente, inovatoare şi comunitare, jucate în curţi interioare sau în curtea şcolii, în centre comunitare, pe stadioane şi în parcuri, în Statele Unite şi în toată lumea'', se arată într-un comunicat al preşedintelui LA2028, Casey Wasserman.

Pentru Le cricket este o revenire în programul olimpic, după ce a figurat şi la Jocurile din 1900, de la Paris. Este un sport popular în special în Commonwealth.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.