Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Veste șoc pe piața media din România: Se închide o televiziune de sport care a fost prezentă 18 ani în grila TV

Facebook
fara semnal

O veste de ultimă oră din media, furnizată exclusiv de Fanatik! Canalele Orange Sport se vor închide începând cu data de 30 iunie! Această veste este una neașteptată pentru fanii sportului.

Compania franceză Orange a preluat canalele de sport de la Telekom România în luna martie 2022. Orange Sport este cunoscut pentru difuzarea SuperLigii, precum și a multor alte competiții de top din sportul internațional.

Orange Sport a luat decizia să închidă toate canalele începând cu data de 30 iunie. Postul de televiziune transmite zilnic pe 3 canale, iar în zilele aglomerate cu multe competiții se rulează pe 4 posturi.

Principala atracție oferită de Orange Sport telespectatorilor săi este difuzarea meciurilor din SuperLiga. De asemenea, Orange Sport oferă acces la cea mai importantă competiție europeană la nivel de cluburi: Champions League.

Din sectorul fotbalului internațional, Orange Sport transmite întâlniri din cele mai tari campionate ale Europei, inclusiv din Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1.

Pe lângă alte întreceri fotbalistice, Orange Sport mai difuzează meciuri din Champions League la handbal, turnee de tenis masculin, partide din NBA, Turneul celor 6 Națiuni la rugby, curse auto și moto, și multe altele.

Decizia care a șocat pe toată lumea

Decizia de închidere a Orange Sport a fost luată de Orange România Communications, conform informației transmise angajaților prin intermediul unui mail intern de către Orlando Nicoară, persoana responsabilă cu administrarea situației postului.

Deși Orange Sport se află în proprietatea Orange România Communications, administrarea postului a fost externalizată către Clever Media, companie care deține și posturile Prima TV și Prima Sport.

Închiderea canalelor Orange Sport începând cu 30 iunie va fi cu siguranță o pierdere majoră pentru iubitorii sportului din România, aceștia fiind nevoiți acum să caute alternative pentru a urmări sporturile preferate.

Apare TVR Sport

În același context, se anunță lansarea unui nou post TV în peisajul media românesc. TVR Sport va fi inaugurat sâmbătă, 30 martie, conform declarațiilor lui Dan Turturică, președintele Televiziunii Române. Acest nou canal va transmite o gamă variată de competiții sportive și emisiuni dedicate acestui domeniu. Grila de programe va include și programe exclusive, precum și materiale din arhiva bogată a televiziunii, știri, interviuri și dezbateri pe teme sportive.

Un aspect important este că TVR Sport a obținut drepturile de difuzare pentru una dintre cele mai importante competiții sportive ale anului 2024, Jocurile Olimpice, care vor avea loc între 26 iulie și 11 august 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.