Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING Vicepremierul Viorel Ștefan VACANTEAZĂ funcția de la 1 iulie

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorel Ștefan

Vicepremierul Viorel Ștefan urmează să vacanteze funcția pe care o deține în Guvern de la 1 iulie, în contextul în care de la acea dată ar urma să fie membru al Curții de Conturi a UE,  conform Mediafax.

Sursele citate au mai precizat că înlocuitorul lui Viorel Ștefan urmează să fie stabilit în a doua jumătate a lunii iunie.

Citește și: DEMISIE BOMBĂ în PNL - Un primar a renunțat la funcție, după ce a câștigat alegerile

Deocamdată premierul Viorica Dăncilă va face doar noile propuneri de miniștri pentru portofoliile Justiției, Fonduri Europene și Românii de pretutindeni au explicat sursele menționate.

Pe 23 aprilie, Viorel Ștefan Viorel Ştefan, vicepremier al României, a fost numit membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene, mandatul său urmând să înceapă pe 1 iulie, a anunţat instituţia europeană. Consiliul UE a luat aceste decizii pe baza propunerilor transmise de cele două state membre UE şi după consultarea Parlamentului European.

Propunerile de remaniere refuzate de președintele Klaus Iohannis au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiţiei), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locuul Nataliei Intotero. Demisiile Nataliei Intotero şi a Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader PSD a decis retragerea sprijinului politic.

În prezent, sunt conduse interimar ministerele de Ana Birchall la Justiţie, Eugen Teodorovici la Fonduri Europene şi Ștefan Radu Oprea la Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.