Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING: Vicepreședinta PE Eva Kaili a fost arestată la Bruxelles

ekathimerini.com
Eva Kaili

Eva Kaili, vicepreședinte al Parlamentului, socialist grec, a fost arestată pe fondul acuzațiilor că gazda Cupei Mondiale, Qatar, a încercat să corupă un alt politician.

Poliția belgiană a arestat-o vineri seară la Bruxelles pe eurodeputata socialistă greacă Eva Kaili, în vârstă de 44 de ani, una dintre vicepreședintele Parlamentului European, a declarat pentru AFP o sursă apropiată de acest caz, informează dailymail.co.uk.

Această arestare, în cadrul unei anchete de corupție în care este implicată țara gazdă a Cupei Mondiale de fotbal, Qatar, survine după ce alți patru suspecți au fost reținuți anterior, a precizat sursa.

Printre aceștia s-ar număra și partenerul doamnei Kaili, Luca Visentini, în vârstă de 53 de ani, care este actualul secretar general al Confederației Internaționale a Sindicatelor, ITUC.

Se presupune că toate cele patru persoane arestate inițial sunt cetățeni italieni sau de origine italiană.

_

Europarlamentarul socialist grec Eva Kaili, în vârstă de 44 de ani, este interogată după ce alte patru persoane au fost arestate în timp ce polițiștii au percheziționat 16 proprietăți în cursul zilei de vineri.

Printre acestea s-ar număra și partenerul socialistei din Grecia, Eva Kaili, Luca Visentini, în vârstă de 53 de ani, care este actualul secretar general al Confederației Internaționale a Sindicatelor, ITUC.

Se înțelege că toate cele patru persoane arestate inițial sunt cetățeni italieni sau de origine italiană.

Kaili este membră a Mișcării Socialiste Panelenice și a fost votată în calitate de vicepreședinte în ianuarie 2022. Ea este europarlamentar din 2014.

Europarlamentarul grec a numit recent Qatar un „fruntaș în domeniul drepturilor muncii”, după ce s-a întâlnit cu ministrul muncii din această țară, relatează Politico.

Sursa citată a adăugat că Qatar este acuzat că vizează oficiali „cu o poziție politică și/sau strategică semnificativă” în Parlament, înainte de a le trimite „sume substanțiale de bani”.

Acest lucru se întâmplă în ciuda preocupărilor internaționale legate de posibile decese în rândul muncitorilor migranți în timpul construirii stadioanelor turneului.

Procurorul federal al Belgiei a anunțat arestările după ce 600.000 de euro în numerar au fost descoperiți când poliția a efectuat 16 percheziții la 16 adrese din Bruxelles.

Procurorii nu au precizat identitatea suspecților și nici nu au numit țara implicată, spunând doar că este vorba despre un stat din „Golf”.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei anchete mai ample privind „organizarea criminală” corupția și spălarea de bani și au vizat în principal asistenții parlamentari, a precizat parchetul federal belgian într-un comunicat.

Însă o sursă apropiată cazului a confirmat informațiile din presă potrivit cărora acesta se concentrează asupra unor presupuse încercări ale Qatarului de a corupe un socialist italian care a fost membru al Parlamentului European între 2004 și 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.