Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Vladimir Putin nu va asista la funeraliile lui Mihail Gorbaciov

Reddit
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va asista sâmbătă la funeraliile ultimului lider sovietic Mihail Gorbaciov, decedat la vârsta de 91 de ani, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

"Ştim că ceremonia principală va fi pe 3 septembrie, precum şi funeraliile, însă agenda preşedintelui nu-i va permite să fie acolo", a declarat Dmitri Peskov într-o conferinţă de presă, precizând că Vladimir Putin s-a deplasat deja la spitalul moscovit unde a murit Mihail Gorbaciov pentru "a depune flori la sicriul lui".

Miercuri, Kremlinul l-a descris pe Mihail Gorbaciov drept un om de stat care a schimbat istoria lumii, dar i-a reproşat în acelaşi timp ''romantismul'' său cu privire la posibilitatea unei apropieri de Occident.

Gorbaciov a murit marţi noaptea la vârsta de 91 de ani. Reformele sale au anunţat sfârşitul războiului rece, dar au şi grăbit destrămarea Uniunii Sovietice după mai puţin de şapte ani la putere. Respectat în Occident, moştenirea sa în propria patrie este mult mai complicată, mulţi ruşi acuzându-l de turbulenţele pe care le-au declanşat reformele sale şi considerând că scăderea ulterioară a nivelului de trai a fost un preţ prea mare de plătit pentru democraţie.

Dmitri Peskov a mai declarat joi că decizia Uniunii Europene (UE) de a anula regimul simplificat de vize pentru turiştii ruşi este "ridicolă" şi o veste proastă pentru cetăţenii ruşi.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a dat de asemenea de înţeles că Rusia ia în calcul posibile contramăsuri şi a subliniat că aceasta "va face situaţia mai dificilă şi pentru europeni".

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană au decis miercuri să suspende acordul care relaxa regimul de vize cu Rusia, ceea ce va face ca procesul de obţinere a vizelor de către cetăţenii ruşi să fie mai anevoios şi mai lung, în contextul invaziei ruse din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.