Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breivik, apel la CEDO pentru condiţii NECORESPUNZĂTOARE de detenţie. Ce reclamă extremistul

anders behring breivik

Extremistul norvegian Anders Behring Breivik, care şi-a schimbat numele în Fjotolf Hansen, a depus joi un apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, în privinţa condiţiilor necorespunzătoare de detenţie, relatează site-ul agenţiei The Associated Press, citat de MEDIAFAX.

 

Avocatul criminalului în masă, Oeystein Storrvik, a precizat că drepturile clientului său au fost încălcate în închisoare. Storrvik susţine că Breivik "este izolat, nu are niciun contact cu alţii, iar sănătatea lui mintală este pusă în pericol".

"Esenţa plângerii noastre este că ne protestăm împotriva nivelului excesiv de izolare, o izolare care a fost impusă de foarte mult timp", a declarat Oeystein Storrvik.

La 8 iunie, Curtea Supremă din Norvegia a decis că autorităţile nu i-au încălcat drepturile lui Breivik prin faptul că l-au izolat în închisoare. Totodată, instanţa a respins plângerile potrivit cărora condamnatul este frecvent percheziţionat în mod violent şi stă încătuşat în celulă.

Anders Breivik, în vârstă de 38 de ani, a ucis 77 de persoane în 2011, în urma a două atacuri teroriste care au şocat Norvegia. Ulterior, acesta a fost condamnat la 21 de ani de închisoare, o pedeapsă care poate fi prelungită pe termen nedeterminat.

Citeşte şi: ALERTĂ: COD ROŞU de caniculă în jumătate din ţară. Temperaturi de PESTE 40 de grade - HARTĂ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.