Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexit: UE previne că 'mai este încă mult de lucru' înaintea unui acord

Daily Express
Michel Barnier

Michel Barnier, negociatorul UE pentru Brexit, a estimat, duminică, că "mai este încă mult de lucru" pentru a ieşi din impas, cu 18 zile înaintea "divorţului" planificat între Regatul Unit şi Uniune, relatează France Presse citat de agerpres.

Cu toate acestea, el a calificat "constructive" negocierile care au avut loc în weekend între Londra şi Bruxelles, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Barnier i-a informat duminică seară la Bruxelles pe cei 27 de ambasadori din UE despre evoluţia discuţiilor sale cu Marea Britanie.

El urmează să o facă din nou în Parlamentul European mai târziu în timpul nopţii, şi apoi marţi în faţa miniştrilor afacerilor europene ai Uniunii la Luxemburg.

Timpul presează cu câteva zile înainte de summitul european de la Bruxelles din 17 şi 18 octombrie, prezentat ca fiind ultima şansă de a evita părăsirea UE fără acord cu consecinţe dureroase sau o a treia amânare ce va prelungi incertitudinea asupra căii pe care o va urma Marea Britanie după 46 de ani în UE.

Londra şi Bruxellesul nu pot să se înţeleagă cu privire la modul de a evita, după Brexit, întoarcerea la o frontieră fizică între Irlanda de Nord, o provincie britanică, şi Republica Irlanda, care va rămâne membru al UE, precum şi de a menţine pacea pe insulă, care a cunoscut mai multe decenii de violenţă.

După ce planul său pentru Brexit prezentat la începutul lunii octombrie a fost respins de europeni, Boris Johnson ar face concesii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.