Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexit-ul este în AER: liderii europeni, mesaj pentru Marea Britanie

facebook
brexit

În acest moment, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este în aer. Premierul britanic Theresa May susține că se pregătește de negocieri, dar nu a precizat când va fi activat articolul 50, cel care reglementează procedura de exit.

Citește și: LOVITURĂ pentru Traian Băsescu: A fost TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Citește și: Traian Băsescu a EXPLODAT la România TV: Anunț FĂRĂ PRECEDENT al fostului președinte

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni că nu există un termen-limită pentru Marea Britanie pentru a începe discuţiile despre ieşirea din UE, relatează Reuters. 

Noul premier britanic Theresa May i-a spus lui Juncker în această lună că Marea Britanie speră să aibă discuţii pozitive cu UE după referendumul de la 23 iunie privind apartenenţa la UE dar că are nevoie de timp pentru a se pregăti de negocieri. 

Juncker a spus pentru postul de televiziune France 2 că nu există un termen-limită, întrucât articolul 50 din Tratatul UE, care conţine procedura de ieşire din UE, poate fi activat numai de Marea Britanie. 

'Aş fi preferat ca Marea Britanie să ne prezinte scrisoarea de demisie, ca să spun aşa, cât mai curând posibil şi am sperat că britanicii, în special cei care au vrut să părăsească UE, erau pregătiţi pentru această posibilitate', a spus Juncker. 

Şeful executivului comunitar a spus că nu s-a întâmplat aşa şi că guvernul britanic va avea nevoie de mai multe luni pentru a-şi stabili poziţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.