Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREXIT - Ungaria va pierde un aliat hotărât în apărarea suveranităţii naţionale

The Budapest Beacon
Viktor Orban

Odată cu ieşirea Marii Britanii din UE, Ungaria va pierde un aliat hotărât în apărarea suveranităţii naţionale, a declarat vineri responsabilul pentru Brexit din MAE ungar, Szabolcs Takacs, citat de agenţia MTI potrivit Agepres

Vorbind la conferinţa ''Fourth European Blue Sky'', desfăşurată la Budapesta, acesta a spus că Ungaria ''va pierde mult'' prin ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, întrucât această ţară a promovat în cadrul UE o abordare ''suveranistă'', în opoziţie cu viziunea ''federalistă'' a Comisiei Europene. ''Ungaria face parte din această minoritate (împotriva unei UE federaliste) şi odată cu Brexitul va pierde un aliat important'', a deplâns oficialul ungar.

El a menţionat de asemenea că guvernul condus de Viktor Orban ''regretă, dar respectă decizia'' poporului britanic de a părăsi UE.

Oficialul ungar a mai remarcat totodată că în prezent realizarea Brexitului este împiedicată mai degrabă de luptele politice dintre britanici decât de statele UE sau de instituţiile europene.

Pe de altă parte, Szabolcs Takacs a apreciat că trebuie definit ce înseamnă ''modul de viaţă european'', denumirea dată unui portofoliu al viitoarei Comisii Europene, în contextul în care ne aflăm într-o ''perioadă în care structura etnică a Europei se schimbă''

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.