Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brexitul e în AER: Propriii colegi vor propune, în parlament, votarea unei moțiuni de DEMITERE a premierului Theresa May

Agerpres
Theresa May

Prim-ministrul britanic Theresa May se va confrunta miercuri cu un vot de neîncredere din partea parlamentarilor, în contextul nemulțumirilor legate de acordul pentru Brexit negociat cu oficialii Uniunii Europene, relatează BBC.

Parlamentarii conservatori vor vota în intervalul orar 18.00-20.00 (20.00-22.00, ora României), scrie mediafax.ro.

Citește și: Rareș Bogdan dinamitează situația economică a României! Acuze grave la adresa Guvernului și a lui Liviu Dragnea

Procedura a fost declanșată după ce 48 de parlamentari au înaintat scrisori privind neîncrederea în prim-ministru.

"Pragul de 15% dintre parlamentarii conservatori care vor o moţiune cu privire la liderul partidului a fost depăşit", a precizat Brady.

Citește și: Lovitură pentru Pro TV. Antena 1 i-a luat iar fața

Votul poate fi convocat dacă un număr de 48, adică 15% dintre parlamentarii conservatori îl notifică în acest sens pe Graham Brady, preşedintele aşa-numitului "comitet 1922". Theresa May ar putea fi înlăturată de la conducerea Partidului Conservator dacă 158 din cei 315 de parlamentari conservatori vor vota împotriva ei.

Luni, premierul Theresa May a decis să amâne sine die votul prevăzut în Camera Comunelor asupra acordului încheiat cu Uniunea Europeană pentru retragerea ţării sale din blocul comunitar, de teamă că deputaţii vor respinge acest acord.

Citește și: Au dat cărțile pe față! Ce au făcut, de fapt, Eugen Teodorovici și Sorina Pintea în Cuba

Theresa May, care a preluat funcția de prim-ministru în 2016, la scurt timp după referendumul prin care s-a decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a fost criticată dur pentru acordul negociat cu Blocul comunitar.

Momentan nu se știe cât de repede va fi anunțat rezultatul votului, dar May are nevoie să obțină majoritatea voturilor în favoarea ei pentru a câștiga. Dacă va reuși să obțină încrederea parlamentarilor în votul de miercuri, nu se va mai putea înainta o moțiune împotriva ei pentru un an.

Dacă va pierde încrederea parlamentarilor, se va organiza un concurs în cadrul Partidului Conservator, la care actualul prim-ministru nu va putea participa.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu dezvăluie totul despre Legea pensiilor! Cum și când se vor dubla pensiile românilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.