Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bright Sky, soluția digitală a Fundației Vodafone împotriva violenței domestice

Fundatia Vodafone
Bright Sky RO

În România există o aplicație digitală pentru victimele abuzurilor. Bright Sky RO este o soluție care poate fi de mare ajutor victimele violenței domestice, dar și pentru colegii, prietenii ori rudele care vor să ajute și caută suport și îndrumare.

Pentru mulți dintre noi, să fii alături de cei dragi, de cei apropiați, înseamnă siguranță și iubire. Dar nu pentru toți. O persoană din trei suportă violență, abuz, hărțuire, in fiecare zi, arată datele oficiale de la nivel european. În România cele mai multe victime sunt femei, cu aproape 40.000 de astfel de cazuri înregistrate la poliție doar în prima jumătate a lui 2022.

Pe 25 noiembrie este Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. O altă zi în care la fiecare 15 minute o femeie este bătută, hărțuită, abuzată, asta spune statistica oficială. Dar nu ar trebui să avem nevoie de o zi anume ca să ne amintim de acest fenomen, de obiceiurile brutale la care sunt supuse femeile.

În România există o aplicație pentru victimele abuzurilor, o soluție care poate fi de mare ajutor pentru ele în primul rând, dar și pentru colegii, prietenii ori rudele care vor să ajute și caută suport, îndrumare.

Bright Sky

Lansată în mai 2020, Bright Sky rămâne o aplicație foarte utilă nu numai în România, ci în întreaga Europă. Te ajută să recunoști dacă tu sau cineva cunoscut ție se află într-o relație abuzivă. Îți prezintă foarte clar și simplu care sunt pașii de urmat pentru a ieși din această situație. Conține informații bine organizate care îți sunt de folos.

Câteva dintre funcțiile aplicației:

  • Permite apeluri rapide către 112 sau către servicii de asistență. Din aplicație, poți suna direct la Poliție sau poți cere ajutor la ONG-uri, adăposturi sau alte insituții specializate pe sprijin, care se regăsesc în baza de date din Bright Sky, în secțiunea “Găsește ajutor”.
  • Are o funcție de jurnal privat, unde pot fi salvate poze, video-uri sau fișiere audio. Acestea sunt apoi trimise la o adresa de e-mail selectată de utilizator. Practic, aici victimele strâng dovezi ale abuzurilor prin care trec.  Fișierele sunt trimise în mod securizat și nu sunt stocate pe telefon, nu rămân în telefon, astfel că agresorul nu are acces la ele. Informațiile strânse de victimă în acest jurnal pot deveni dovezi în fața autorităților, la procese în instanțele de judecată. 

Bright Sky are și rolul de informare și educare a publicului despre fenomenul violenței domestice, demontând mituri și idei preconcepute despre violența de gen. În aplicație găsești sfaturi utile legate de acordul în relațiile sexuale și de hărțuire. Sunt prezentate studii de caz cu exemple clare despre tipuri de comportament abuziv și cum pot fi recunoscute, care sunt semnele.

Bright Sky este gratuită, ușor de accesat, cu o structură care permite o navigare facilă pentru utilizatori.

Este un proiect lansat și susținut de Fundația Vodafone România, în parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Code for Romania.

 

Bright Sky RO este disponibilă în Apple App Store și Google Play în limbile română, engleză și maghiară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.