Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BRIT Awards va renunţa la categoriile feminine şi masculine odată cu ediţia de anul viitor

sky
BRIT AWARDS

BRIT Awards, principalele premii decernate de industria muzicală pop din Marea Britanie, va renunţa la categoriile feminine şi masculine odată cu ediţia de anul viitor, când va inaugura trofee neutre din punct de vedere al genului pentru artiştii autohtoni şi internaţionali, au precizat luni organizatorii galei, potrivit Reuters.

Odată cu viitoarea ediţie, care va avea loc pe 8 februarie 2022, muzicienii vor concura la categorii precum "artistul anului" şi "artistul internaţional al anului".

''Este important ca The BRITs să evolueze în continuare şi să ţintească să fie pe cât de diverse posibil'', a declarat într-un comunicat Tom March, noul preşedinte al BRIT Awards şi copreşedinte al casei de discuri Polydor Records.

''Pare exact momentul potrivit pentru a celebra artiştii pentru muzica pe care o creează şi pentru munca pe care o fac, indiferent de gen'', a mai spus el.

BRIT Awards urmează exemplul altor evenimente şi gale de decernare a unor premii care au renunţat la clasificările bazate pe gen.

În septembrie, Festivalul de Film de la San Sebastian a decernat primul premiu pentru actori neutru din perspectiva genului din istoria evenimentului, care a recompensat cea mai bună interpretare în rol principal şi a fost acordat ex aequo actriţelor Jessica Chastain şi Flora Ofelia Hofmann Lindahl.

Anul viitor, cu prilejul celei de-a 42-a ediţii, gala BRIT Awards va extinde nominalizările astfel încât în categoria ''cântecul anului'' să fie cuprinşi şi artişti colaboratori. Până în prezent, doar artiştii principali şi colaboratorii numiţi erau eligibili pentru o nominalizare.

Patru premii dedicate unor noi genuri muzicale vor fi introduse pentru a reprezenta o gamă diversă de stiluri muzicale: alternative/rock, hip-hop/grime/rap, dance şi pop/R'n'B. Toate cele patru premii vor fi acordate în urma voturilor publicului, potrivit Agerpres.ro.

Actorul britanic de comedie Mo Gilligan va fi gazda galei din 2022, iar comitetul artistic Block9 va contribui la scenografia galei.

''BRIT Awards nu sunt doar o celebrare a muzicii britanice, ci o reflectare a culturii britanice'', a spus Geoff Taylor, director executiv al British Phonographic Industry şi BRIT Awards.

''Schimbările pe care le facem pentru ediţia din 2022 vor însemna mai mulţi fani noi, mai multă implicare şi o platformă globală mai mare ca niciodată pentru artiştii noştri minunaţi'', a mai spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.