Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanica Emma Hayes, noul selecţioner al echipei SUA

etimg.com
minge

Britanica Emma Hayes, în vârstă de 47 de ani, a fost numită în funcţia de selecţioner al echipei feminine de fotbal a Statelor Unite, a anunţat, marţi, Team USA, citată de AFP, potrivit Agerpres.

"Este o imensă onoare să am oportunitatea de a antrena cea mai bună echipă din istoria fotbalului internaţional", a spus Hayes, citată într-un comunicat al Federaţiei.

"Conexiune mea şi sentimentele mele pentru această echipă sunt profunde. Am visat să antrenez Statele Unite de mult timp, iar această oportunitate este un vis care devine realitate", a adăugat Hayes, care şi-a lansat cariera de antrenoare în Statele Unite la începutul anilor 2000.

Emma Hayes îşi va încheia mai întâi sezonul 2023-2024 la Chelsea FC, pe care a condus-o din 2012 şi cu care a atins finala Ligii Campionilor în 2021. Ea va prelua banca tehnică a echipei Statelor Unite cu două luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris (iulie 2024).

Echipa SUA, cvadruplă campioană mondială (1991, 1999, 2015, 2019), a avut o evoluţie mediocră la Cupa Mondială din 2023, fiind eliminată în optimile de finală de Suedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.