Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii au raportat un nivel ridicat de anxietate după impunerea măsurilor restrictive

Operation World
Anglia Marea Britanie Scotia

De două ori mai mulţi britanici au raportat un nivel ridicat de anxietate după măsurile restrictive impuse pentru limitarea epidemiei de coronavirus în comparaţie cu sfârşitul anului 2019, potrivit unor statistici oficiale publicate luni, care au evidenţiat o răspândire amplă în rândul populaţiei britanice a îngrijorărilor legate de singurătate, stres şi bani, relatează Reuters.

Circa 50% dintre britanici au descris starea de anxietate resimţită ca fiind la un nivel "ridicat", într-un sondaj efectuat în perioada 20-30 martie, în creştere de la 21% la sfârşitul anului 2019, a afirmat Biroul Naţional de Statistică (ONS), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Şeful Cancelariei prim-ministrului are veşti proaste: 'Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă'

Guvernul britanic a ordonat pe 20 martie închiderea barurilor şi a restaurantelor, iar pe 23 martie le-a cerut cetăţenilor să se izoleze la domiciliu şi să evite deplasările cu excepţia achiziţionării produselor de bază, a exerciţiilor fizice în aer liber şi pentru a merge la muncă.

"Cele mai frecvente îngrijorări ale oamenilor sunt legate de bunăstarea lor, de locul de muncă şi de venituri", a afirmat ONS.

Biroul Naţional de Statistică a afirmat că nivelul mediu de anxietate pe o scară de la 1 la 10 a atins valoarea de 5,18 în perioada 20-30 martie şi a scăzut la 4,2 în perioada 9-20 aprilie.

Citește și: FSLI intră în plin SCANDAL privind cursurile online: Iohannis e SOMAT să publice legea prin care profesorii primesc sprijin

Într-un sondaj separat, procentul persoanelor care au spus că nivelul lor de satisfacţie faţă de calitatea vieţii este "scăzut" s-a situat la 21% în perioada 23-30 martie, în creştere de la 8% în ultimele trei luni ale anului 2019.

Lipsa bunăstării - despre care ONS a afirmat că se traduce prin plictiseală, singurătate, anxietate şi stres - reprezintă principalul motiv de îngrijorare, urmat în acest clasament de îngrijorări cu privire la locul de muncă şi finanţele destinate gospodăriei. Problemele de sănătate reprezintă un motiv de îngrijorare mult mai redus pentru persoanele chestionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.