Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii care își exprimă regretul față de Brexit vor trebui să aștepte în continuare pentru un nou referendum privind reintegrarea în UE

CCIR
Brexit

Aproape jumătate dintre britanici regretă Brexitul, acuzând că ieşirea din UE le-a dăunat economic şi susţin că ar trebui să existe un alt referendum privind aderarea la UE în următorii 10 ani.

Amanda Marquarite Robinson, avocat şi mediator acreditat la Great Russell Street Chambers din Londra, membră a Clerksroom Barristers, se întreabă: „De ce să aşteptaţi?”. Citând un editorial de pe The Guardian, cum că „Brexitul este cauzatorul morţii accidentale a economiei britanice”, publicaţia Yorkshire Bylines susţine cu tărie că Marea Britanie nu a beneficiat şi nu a avut de câştigat nimic după ieşirea din UE, potrivit mediafax.

Conservatorii şi naţionaliştii britanici au avut motive non-patriotice pentru părăsirea Uniunii Europene. Cu toate acestea, cel mai recent sondaj YouGov dezvăluie că doar 46% dintre britanici spun că ar trebui să existe un alt referendum la UE în următorii zece ani.

Patrick Salmon, un vânzător de peşte, spune că industria pescuitului a fost atât de grav afectată de Brexit încât că a ajuns „mai prăpădită decât industria producătoare de maşini care tund iarba".

Oraşul portuar Grimsby este cel mai grav afectat, iar Bloomberg descrie în detalii bogate cum afacerişti ca Andrew Kay cumpără peşte la 1.800 lire de la licitaţie.

Compania sa, DNA Fish Supplies Ltd. va furniza peştele restaurantelor, barurilor şi lanţurilor de magazine.

Transportul lui de aproape o tonă poate părea mult, dar când şi-a început meseria în adolescenţă, Kay, acum în vârstă de 45 de ani, ar fi cumpărat mult mai mult peşte la preţul respectiv, când flota Marii Britanii putea satisface cererea nesăţioasă de peşte şi chipsuri.

Astăzi, comercianţii trebuie să se bazeze pe importuri, iar în cazul lui Kay, din Norvegia.

Grimsby, cândva inima afacerilor din Marea Britanie cu fructe de mare şi cel mai mare port maritim al Europei, a ajuns o umbră a ceea ce a fost anterior.

Era plin de bănci, magazine şi cafenele, iar acum are clădirile goale.

„Este trist ce s-a întâmplat cu industrie”, spune Kay. „Acum, abia dacă se mai poate susţine afacerea unei cafenele aici”.

Aproximativ 70% dintre alegătorii oraşului Grimsby au votat pentru Brexit. Erau furioşi din cauza limitelor impuse de Bruxelles privind pescuitul.

„Promisiunile Brexitului au făcut să pară că toată lumea va avea voie să prindă mai mulţi peşti”, spunea Bryce Stewart, ecologist marin şi biolog în domeniul pescuitului la Universitatea din York. „Şi nu aşa s-a întâmplat".

În urmă cu două luni, Nigel Farage, politicianul britanic care a iniţiat referendumul pentru ieşirea din UE, a avut contul bancar închis, fără a i se comunica motivul, ba chiar alte 10 bănci i-au refuzat cererile, susţinea el pe 30 iulie la Sky News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.