Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii caută cu disperare muncitori români - Agricultura e grea. Localnicii fug de pe câmp

Facebook
muncitori romani sezonieri agricultra

Intenţia Guvernului de la Londra de a permite angajarea în agricultură a celor rămaşi fără loc de muncă sau a celor dispuşi să aibă un al doilea job nu e văzută cu ochi buni de localnici, notează Adevărul.ro.

Aceştia spun că agricultura e grea şi că mulţi muncitori britanici fug când vâd despre ce e vorba, că mult mai bine ar fi fost cu muncitorii români, care sunt foarte vrednici şi nu se plâng, dar că aceştia nu au mai ajuns în acest weekend, cum era planificat, din cauza restricţiilor impuse de guvernul de la Bucureşti, scrie Daily Mail.

Potrivit publicaţiei, muncitorii sezonieri din România trebuiau să zboare pentru a-i ajuta pe fermierii din Marea Britanie să-şi aleagă recolta de sparanghel în acest weekend, dar au anulat rezervările atunci când guvernul român a aplicat măsuri mai stricte de circulaţie.

Gabriela Firea anunță planurile de relaxare - Locurile de joacă și teatrele ar putea rămâne închise

„Guvernul crede că britanicii vor lucra pământul, dar se înşeală. Nu va avea succes angajarea lucrătorilor britanici”, a declarat un fermier.   Ali Capper, preşedintele consiliului pentru horticultură şi cartofi pentru Uniunea Agricultorilor Naţionali (NFU), a dezvăluit că cei care muncesc de obicei în birouri nu pot face faţă fizic unei munci în agricultură.

„Este o muncă grea. Trebuie să fii apt fizic. Pentru oamenii obişnuiţi cu un birou sau o viaţă de lucru bazată pe computer, nu va fi uşor să folosească muşchi pe care nu i-au folosit niciodată. Este o muncă repetitivă, care te solicită foarte mult fizic. Este nevoie de o bună dexteritate, se cere folosirea ambelor mâini cu aceeaşi viteză”, a spus fermierul.   Proprietarii de ferme din toată Marea Britanie au dezvăluit că unele dintre câmpurile lor de sparanghel vor fi lăsate să putrezească.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.