Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii cu simptome de variola maimuţei, îndemnați de un expert medical să nu participe la London Pride

smartradio.ro
lgbt

Principalul expert medical din Autoritatea pentru sănătate publică din Londra a îndemnat persoanele care prezintă simptome de variola maimuţei să nu participe la evenimentele Pride organizate în acest weekend în capitala Marii Britanii, informează DPA şi PA Media.

Profesorul Kevin Fenton a spus că persoanele cu simptome precum vezicule, febră şi ganglioni inflamaţi ar trebui să rămână la domiciliu în weekend şi să raporteze simptomele, a relatat BBC News.

În Marea Britanie au fost confirmate 1.076 de cazuri de variola maimuţei în perioada 6 mai - 26 iunie, potrivit celor mai recente statistici guvernamentale.

''Dacă bănuiţi că aţi putea avea variola maimuţei - băşici, febră, ganglioni inflamaţi - vă rog să nu ieşiţi în oraş pe perioada weekendului'', a declarat pentru BBC News profesorul Kevin Fenton, director regional pentru Londra în cadrul Biroului pentru ameliorarea sănătăţii şi a disparităţilor din Ministerul Sănătăţii şi Asistenţei Sociale.

''Rămâneţi la domiciliu şi contactaţi NHS 111 sau serviciul local pentru sănătate sexuală pentru sfaturi'', a mai spus el, potrivit Agerpres.

Avertismentul specialistului britanic vine înaintea evenimentului Pride din Londra, festival şi paradă LGBT+, care va avea loc sâmbătă.

Virusul variolei maimuţei poate fi contractat de oricine - în prezent, boala nu este definită ca o infecţie cu transmitere sexuală -, dar se poate transmite prin contact intim în timpul actului sexual.

Focarul curent a afectat îndeosebi bărbaţi gay şi bisexuali, potrivit Agenţiei pentru securitate sanitară din Regatul Unit (UKHSA).

UKHSA este o agenţie executivă responsabilă cu protejarea britanicilor împotriva bolilor transmisibile, a incidentelor chimice, biologice, radiologice şi nucleare, precum şi a altor ameninţări sanitare.

Pe 21 iunie, UKHSA a anunţat că, în încercarea de a ţine sub control focarul, un număr de bărbaţi gay şi bisexuali cu un risc mai ridicat de expunere la variola maimuţei urmează să primească vaccinul contra variolei Imvanex.

''Oricine are variola maimuţei o poate transmite prin contact apropiat, indiferent de orientarea sexuală, dar în prezent bărbaţii gay şi bi sunt afectaţi în mod disproporţionat'', a spus Sasha Misra, director asociat de comunicare şi campanii în cadrul Stonewall, o organizaţie care sprijină comunitatea LGBT+.

''Este important de precizat că majoritatea persoanelor se recuperează complet, însă toată lumea ar trebui să fie atentă la simptome şi să evite contactul apropiat cu cei afectaţi'', a precizat ea.

Simptomele variolei maimuţei includ: pete neobişnuite sau nou apărute, ulceraţii sau vezicule oriunde pe corp, febră, dureri de cap, dureri musculare, frisoane, oboseală şi ganglioni inflamaţi.

În majoritatea cazurilor, formele sunt uşoare şi se vindecă în trei săptămâni, dar, în anumite cazuri, pot apăra forme severe care pot duce uneori la deces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.