Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii l-au ridiculizat pe secretarul general al NATO în urma declarațiilor sale despre Rusia și Belarus

vestidinrusia.ro
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Cititorii publicației britanice Daily Mail l-au ridiculizat pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru că a spus că incidentul în care a fost implicat avionul Ryanair, de la Minsk, nu s-ar fi putut întâmpla fără participarea Rusiei, transmite RIA Novosti.

Vorbind, la 28 mai, la bordul portavionului britanic ”Regina Elisabeta”, Stoltenberg a declarat că ”îi este greu să creadă” că Moscova nu a fost implicată în aterizarea de urgență a avionului companiei Ryanair. El și-a explicat poziția prin faptul că între Rusia și Belarus s-au dezvoltat ”relații foarte strânse”.

Mulți britanici au considerat neconvingătoare cuvintele secretarului general al NATO.

”Ce ziceți de implicarea CIA în răpirea lui Assange? Stoltenberg are vreo părere despre asta?” a întrebat Cannibal Culture.

”Și din nou, Rusia este de vină. Schimbați placa, în sfârșit!” – a observat Tigressor.

”Și mă întreb doar, ce ar face autoritățile Statelor Unite dacă ar afla că persoana care a făcut același lucru pe care l-a făcut Roman (Protasevici) a fost în spațiul aerian american? Tipul acesta a publicat numele și adresele ofițerilor de poliție și a cerut, pe canalul său de socializare, atacuri teroriste. CIA este, pur și simplu, nemulțumită de faptul că Lukashenko ar putea să afle cine l-a finanțat și regizat pe Roman, care și-a adus la viață ideile idioate”, a scris utilizatorul CnyTHuk.

«Să fim cinstiți: Protasevici nu este deloc jurnalist; este un radical obișnuit care, anterior, era membru al batalionului ”Azov” (o unitate de naționaliști-extremiști ucraineni care a participat la operațiuni militare în Donbass – n.r.)», a spus Dekster.

”Are Stoltenberg vreo dovadă de încredere sau sunt doar presupunerile sale? Pur și simplu, nu este serios să purtăm astfel de discuții”, a subliniat Andre Z.

”Iar eu îmi aduc aminte cum Regatul Unit a deturnat, recent, un petrolier iranian. Și cum Austria a deturnat un avion bolivian cu președintele țării la bord”, a amintit utilizatorul Suusi M-B.

Avionul Ryanair care zbura de la Atena la Vilnius, la 23 mai, a aterizat urgent la Minsk din cauza unor informații privind o bombă care s-ar fi aflat la bord. Cu această cursă zbura și Roman Protasevici, fondatorul canalului Nexta-Telegram, recunoscut în Belarus ca fiind extremist. La verificarea documentelor, Protasevici a fost reținut. I s-a deschis un dosar penal, inclusiv potrivit articolului ”Organizarea revoltelor în masă”, care prevede o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.