Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii rămân divizaţi în chestiunea Brexit-ului, faţă de care activişti au protestat la Londra

rfi.fr
Brexit

Britanicii rămân divizaţi în chestiunea Brexit-ului, conform unui sondaj publicat miercuri 44% dintre cei chestionaţi pronunţându-se pentru ieşirea Marii Britanii din UE, faţă de 43% care ar fi dorit rămânerea în blocul comunitar, transmite agenţia EFE. Sondajul a fost publicat în ziua când premierul Theresa May a notificat oficial Uniunii Europene activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care se declanşează procesul separării de blocul comunitar, aşa cum au votat britanicii la referendumul din 23 iunie 2016.

În respectivul sondaj, 48% dintre cei chestionaţi au spus că au încredere în premierul Theresa May în perspectiva negocierilor ce vor stabili condiţiile ieşirii din UE şi relaţiile viitoare ale Marii Britanii cu blocul comunitar, un procent de 39% dintre participanţii la sondaj având o opinie contrară. Tot miercuri, mai mulţi activişti anti-Brexit, membri ai mişcării civice globale Avaaz, s-au reunit în faţa Parlamentului britanic purtând o marionetă care o caricaturiza pe Theresa May, această marionetă purtând o cămaşă pe care scria: 'Brexit. Taci şi lasă-mă să merg mai departe!', conform Agerpres.

Directorul pentru campanii al acestei mişcări civice, Alex Wilks, a susţinut că acest protest este un simbol al stării de spirit a cetăţenilor din întreaga ţară şi care nu doresc un 'Brexit dur', adică nu doresc un Brexit care să implice închiderea pieţei unice europene pentru Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.