Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii se vaccinează împotriva variolei maimuței pe bandă rulantă: Stocul riscă să se epuizeze în 3 săptămâni

eastweststream.com
vaccin Variola

Marea Britanie va rămâne fără vaccinuri împotriva variolei maimuțelor în aproximativ două-trei săptămâni, nefiind așteptate noi livrări până la sfârșitul lunii septembrie, în pofida cererii crescânde de vaccinare.

Această țară, una dintre cele mai afectate de variola maimuței, mai are puțin peste 8.300 de doze de vaccin, potrivit unei scrisori interne a NHS, consultată de Financial Times. Livrările unei noi comenzi de 100.000 de doze nu vor fi reluate până în septembrie, potrivit documentului.

Claire Dewsnap, președinta Asociației britanice pentru sănătate sexuală și HIV, a declarat că, la nivelul actual al cererii, este "probabil" ca țara să rămână fără vaccin în aproximativ 10-20 de zile, după care va exista o perioadă de aproximativ trei-patru săptămâni în care nu vor mai sosi doze noi.

"S-a crezut că numărul celor care au nevoie de vaccinare va fi mai mic decât cel pe care îl vedem în cabinete, iar cererea este mare", a spus ea.

Cererea în Marea Britanie "depășește cu mult" stocurile disponibile în prezent, potrivit documentului, cu 8.360 de doze disponibile pentru alocare la nivel național, cu aproximativ 5.000 alocate pentru capitală, pe lângă stocurile limitate deținute în prezent de trusturile NHS, potrivit ft.com.

Documentul a cerut serviciului de sănătate să elaboreze "urgent" un plan pentru a acoperi perioada până la sfârșitul lunii septembrie, "ținând cont de aceste constrângeri acute de aprovizionare și de urgența de a ajunge la cei care prezintă cel mai mare risc".

"Este clar că totul este foarte dificil și foarte sensibil și nu este o poziție în care niciunul dintre noi nu ar dori să se afle", se relatează în document.

Bavarian Nordic, producătorul vaccinului, care este cunoscut sub numele de Imvanex și a fost aprobat inițial pentru utilizarea împotriva variolei, nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

NHS England a declarat că a crescut "rapid" capacitatea de a oferi vaccinul celor eligibili în conformitate cu liniile directoare publicate de Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie. Acesta a adăugat că, în timp ce aprovizionarea este "în prezent foarte limitată", se așteaptă să primească "mai multe doze în următoarele săptămâni".

"Pentru a opri răspândirea și a proteja comunitățile, NHS acordă prioritate celor care prezintă cel mai mare risc cât mai repede posibil, iar oamenii ar trebui să aștepte să fie contactați pentru a se programa pentru vaccin", a precizat aceasta într-un comunicat.

Grupurile LGBT+ au tras săptămâna trecută un semnal de alarmă cu privire la accesul la vaccinurile împotriva variolei maimuțelor în Marea Britanie, avertizând că, în lipsa unor măsuri urgente, există riscul ca boala să devină endemică în țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.