Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Britanicii sunt nemulţumiţi de Brexit - sondaj

CCIR
Brexit

O majoritate a britanicilor este nemulţumită de felul în care evoluează lucrurile, mai ales din punct de vedere economic -, la patru ani şi jumătate după ce au votat în favoarea Brexitului în referendumul din 2016 şi la un an după ce Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană (UE), iar acordul comercial încheiat de Boris Johnson cu europeni la sfârşitul lui 2020 nu le oferă asigurări -, potrivit unui sondaj, relatează CNN, potrivit News.ro.

Aproximativ 27% dintre britanici vor ca regatul să păstreze relaţii mai strânse cu Uniunea - pentru a putea eventual adera din nou, mai târziu, arată acest sondaj, realizat de către Institutul Opinium pentru British Foreign Policy Group, pe un eşantion reprezentativ de 2 002 britanici.

De asemenea, 22% dintre britanici ar vrea relaţii mai bune cu Uniunea, însă exclud o revenirea asupra Brexitului vreodată.

Citește și: SURSE - Cine ar putea fi noul Avocat al Poporului: negocieri dure în coaliție

Alte 12% dintre persoanele intervievate preferă o îndepărtare şi mai mare a regatului de Uniune.

Însă 24% dintre chestionaţi aprobă acordul comercial al lui Johnson cu Bruxellesul, dar cu o rezervă importantă - ei consideră că acesta era ”cel mai bun acord posibil” la acel moment.

Întrebaţi ce părere au despre un viitor mai îndepărtat, 15% dintre participanţii la sondaj răspund că nu ştiu cum să se poziţioneze în privinţa acestui subiect.

Acest sondaj consolidează un sentiment potrivit căruia britanicii sunt foarte împărţiţi de o fractură politică, începând din 2016, o situaţie care nu pare să se rezolve.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.