Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

British Council anunță închiderea mai multor centre culturale din lume din lipsă de resurse, în contextul pandemiei de COVID-19

britishcouncil.ro
British Council

British Council, organismul de promovare a culturii britanice în străinătate, a anunţat joi că trebuie să închidă mai multe centre culturale din lume din lipsă de resurse, după anularea de cursuri şi examene în timpul pandemiei de COVID-19, relatează AFP.

"Din cauza impactului Covid asupra veniturilor noastre comerciale, pe care le foloseam înainte pentru subvenţionarea birourilor din străinătate, şi a scăderii globale a finanţării noastre faţă de perioada de dinaintea pandemiei, ne confruntăm cu un deficit semnificativ de finanţare", a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al British Council, important instrument al "soft power" britanice, ţinând de Foreign Office (Ministerul Afacerilor Externe).

În consecinţă, "va trebui să avem în vedere ca în 20 de ţări să ne continuăm activitatea la distanţă sau prin mijloace electronice", a adăugat acesta, confirmând astfel o informaţie de pe site-ul Politico.

Organizaţia prevede ca în următorii doi ani să-şi înceteze progresiv prezenţa în nouă ţări - Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Kosovo, Malta, Muntenegru, Macedonia de Nord, Slovacia, Slovenia şi Elveţia. În schimb, va propune programe "la distanţă", din ţări învecinate.

Şi aliaţii apropiaţi ai Marii Britanii, cum sunt Australia, Canada, Noua Zeelandă şi SUA, sunt afectate de aceste reduceri de efective, în pofida voinţei guvernului de a întări legăturile cu aceste ţări după Brexit. În Europa, centrul British Council din Belgia urmează să se închidă.

Se va încheia de asemenea prezenţa British Council în Afganistan, Chile, Namibia, Sierra Leone, Sudanul de sud şi Uruguay, potrivit Agerpres.ro.

Finanţele British Council provin din educaţie, subvenţii guvernamentale şi ajutor internaţional pentru dezvoltare. În faţa problemelor financiare ale acestei instituţii culturale, guvernul britanic a acordat împrumuturi în valoare totală de 245 de milioane de lire (287 milioane de euro), rambursabile la 31 decembrie acest an.

Din cauza impactului economic al pandemiei, premierul britanic Boris Johnson a redus anul acesta cu o treime bugetul ajutorului internaţional, ceea ce i-a atras critici dure în propria tabără conservatoare şi a antrenat reduceri masive în bugetele organizaţiilor umanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.