Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bruno Le Maire susține că Uniunea Europeană are priorități mai urgente decât relațiile post-Brexit ale Marii Britanii cu Blocul comunitar

Brexit

Uniunea Europeană are priorități mai urgente decât relațiile post-Brexit ale Marii Britanii cu Blocul comunitar și ar trebui să se concentreze pe viitorul propriu, din care Marea Britanie nu va mai face parte, a declarat ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, citat de Reuters, potrivit Mediafax.

Liderii statelor membre UE au respins săptămâna trecută propunerea prim-ministrului britanic Theresa May privind acordul post-Brexit.

„Britanicii au luat o decizie, este în regulă. Mă scuzați că sunt atât de brutal, dar sunt lucruri mai importante pentru noi decât viitorul Marii Britanii. Unul dintre aceste lucruri este viitorul Uniunii Europene”, a declarat ministrul.

„Orice decizie care dă impresia cetățenilor europeni că poți părăsi Uniunea Europeană și să păstrezi totuși avantajele ar fi sinucigașă”, a adăugat Le Maire.

Conform ministrului francez de Finanțe, o altă prioritate a UE ar trebui să fie întărirea zonei euro, pentru a fi pregătiți pentru o posibilă criză economică.

Citește și: Probleme de sănătate pentru Jean-Marie le Pen. Liderul istoric al extremei drepte franceze, spitalizat de urgență

Acesta a adăugat că ieșirea Marii Britanii din UE va avea un impact slab asupra Franței.

Premierul britanic Theresa May a declarat luni, în urma unei ședințe a cabinetului său, că își va menține calmul și nu va renunța la planul său privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Premierul britanic Theresa May a avertizat că alternativa la acordul de Brexit propus de ea este lipsa unui acord, în contextul în care mai mulți parlamentari conservatori contestă propunerile șefei Guvernului de la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.