Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BUBUIE nervii între SUA și China: Beijingul l-a convocat pe ambasadorul american

Daily Express
Razboi economic sua china

China l-a convocat pe ambasadorul SUA la Beijing, Terry Branstad, după ce preşedintele american Donald Trump a semnat legislaţia în susţinerea protestatarilor din Hong Kong, a anunţat joi Ministerul Afacerilor Externe chinez, informează dpa.

Ministrul-adjunct al afacerilor externe chinez, Le Yucheng, le-a cerut SUA să nu pună în practică această legislaţie şi să "înceteze să se amestece în problemele interne ale Hong Kong-ului şi ale Chinei", potrivit unui comunicat emis de diplomaţia chineză.

"China va reacţiona în mod hotărât la acţiunile greşite ale părţii americane, iar partea americană va fi pe deplin responsabilă de toate consecinţele", a subliniat Le Yucheng.

Citește și: Poliția o caută pe fosta șefă DIICOT - Alina Bica, dată în urmărire internațională după condamnarea cu executare

Preşedintele Donald Trump a semnat miercuri două legi prin care sunt susţinuţi protestatarii care manifestă în Hong Kong în favoarea democraţiei, în pofida obiecţiilor furioase formulate de Beijing, cu care liderul de la Casa Albă urmăreşte să încheie un acord menit să pună capăt unui război comercial dăunător.

Noua legislaţie, aprobată săptămâna trecută în unanimitate în Senat şi doar cu un vot împotrivă în Camera Reprezentanţilor, solicită Departamentului de Stat să certifice, cel puţin anual, că Hong Kong-ul păstrează suficientă autonomie care să justifice termenii favorabili ai comerţului cu SUA, care au ajutat insula să îşi menţină poziţia de centru financiar mondial. De asemenea, legea ameninţă cu sancţiuni în cazul încălcării drepturilor omului.

Un al doilea proiect de lege aprobat de Congres şi semnat de preşedintele Trump interzice exportul către poliţia din Hong Kong de muniţie utilizate în controlul mulţimilor, precum gaze lacrimogene, spray-uri cu piper, gloanţe de cauciuc şi pistoale cu electroşocuri.

Guvernul chinez a ameninţat joi că va adopta "contramăsuri ferme".

De la începutul protestelor democratice din fosta colonie britanică în urmă cu aproape şase luni, Beijingul denunţă revolte organizate, în opinia sa, de protestatari ghidaţi de la distanţă de ţări străine, dintre care cele mai importante sunt considerate a fi SUA şi Marea Britanie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.