Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bubuie prețul aurului: în Europa bursele se prăbușesc

aur argint

Pieţele bursiere europene au scăzut vineri, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a închis la cel mai redus nivel de închidere din acest an, în timp ce investitorii au analizat comentariile factorilor de decizie monetară din SUA, pe un fond de încredre redus la nivel global, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu 1,3%, la cel mai redus nivel atins din decembrie 2022, înregistrând al patrulea declin consecutiv, potrivit datelor LSEG.

Toate sectoarele au avut o evoluţie negativă, cel mai mult scăzând acţiunile din minerit, cu 3,35%, şi cele tehnologice, cu 2,3%.

Indicele german DAX a scăzut cu 1,64%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,52%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 1,3%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a pierdut 1,4%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a scăzut cu 1,29%.

Bubuie prețul aurului

Preţul aurului a atins vineri cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni şi a consemnat a doua creştere săptămânală consecutivă, din cauza temerilor investitorilor de confruntările din Orientul Mijlociu şi a orientării lor către plasamente considerate sigure, transmite CNBC.

Cotaţia aurului spot a avansat vineri cu 0,3^, la 1.979,3 dolari uncia, după ce a atins în timpul tranzacţiilor cel mai ridicat nivel din 20 iulie.

Contractele futures pentru aur din SUA au urcat cu 0,5%, la 1.991,4 dolari uncia.

Pe ansamblul săptămânii, preţul aurului a crescut cu 2,5%, după un avans de 5,22% consemnat în săptămâna precedentă.

Acţiunile producătorilor de aur au profitat de interesul mai mare al investitorilor pentru acest activ. Titlurile VanEck Gold Miners au avansat cu 1,9%, iar B2Gold, Barrick Gold şi New Gold au crescut cu circa 5%, în această săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.