Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bubuie scandalul pe OUG7! T. Toader aruncă responsabilitatea în cârca lui Iohannis pentru blocajul de la DNA. Ministrul Justiției, contrazis de Călin Nistor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

După ce DNA a anunțat că riscă să intre într-un blocaj total, ca urmare a OUG 7 care a interzis delegările pe funcții și care a lăsat două servicii importante fără conducere, Tudorel Toader mută toate responsabilitatea în cârca președintelui Klaus Iohannis pentru refuzul acestuia de o numi pe Adina Florea la șefia DNA.

"Nimeni nu se poate substitui prerogativelor prezidențiale în numirea procurorilor de rang înalt. Să nu uităm faptul că unele astfel de numiri au fost realizate în doar câteva zile", a declarat Tudorel Toader pentru Hotnews.

În schimb, Toader a fost contrazis chiar de procurorul-șef interimar. Nistor Călin a arătat că pentru șefii de secție ministrul nu a venit cu nicio propunere.

Traian Băsescu, ipoteză INCENDIARĂ, după ultima măsură a lui Dragnea: Se pregătește o DICTATURĂ

"A făcut vreo propunere pentru secții domnul Toader? Eu nu știu să fi făcut vreo propunere pentru șefii de secții" a fost reacția șefului DNA, Călin Nistor, conform sursei menționate.

Procedura de numire a șefilor acestor secții este ca ministrul Justiției să facă propunerea, să o trimită la CSM pentru avizul consultativ, după care la președintele Klaus Iohannis, pentru semnarea decretului de numire. Tudorel Toader nu a făcut însă nicio propunere pentru cele două secții din DNA - Secția judiciară penală și Secția de combatere a corupției.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat joi că în urmă cu o zi procurorul șef interimar al DNA, Călin Nistor, i-a informat pe premier și pe ministrul Justiției despre consecințele OUG 7, care prevede și faptul că procurorii pentru care numirea se face de președintele României nu pot fi delegați în funcții de conducere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.