Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BUBUIE situația în TVR, după înregistrările lui Dragoș Pătraru: șefii TVR, chemați la audieri în Parlament

televiziunea-romana-tvr

Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, solicită demisia de urgență a președintelui director general al TVR, Doina Gradea. Mai mult, Gigel Știrbu a convocat conducerea TVR la audieri în Parlament, pentru a răspunde la înregistrările publicate de Dragoș Pătraru.

Citește și: CUTREMUR în TVR: Dragoş Pătraru publică o înregistrare în care şefa televiziunii publice jigneşte jurnalişti (AUDIO)

”Pe data de 3 mai se sărbătorește Ziua Mondială a libertăţii presei, un prilej să ne amintim de principiile fundamentale ale celei de-a patra puteri în stat. ONU a declarat această dată drept Ziua mondială a libertății presei pentru a aduce în atenția publică importanța și necesitatea respectării libertății de exprimare, conform articolului 19 din Declarația Universală a Drepturilor Omului: „Orice om are dreptul la libertatea exprimării opiniilor; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum și libertatea de a căuta, de a primi și de a răspândi informații și idei prin orice mijloace și independent de frontierele de stat.”

Dar tocmai în această zi, asistăm siderați la cum consideră reprezentantul cel mai de seamă din PSD ales în CA al TVR să respecte libertatea de exprimare. Toată presa națională vuiește despre înregistrările audio postate recent, în care conducerea TVR îi insultă pe unii jurnaliști de la știri pentru că sunt critici cu puterea actuală. Concret, doamna Gradea, președinte-director general al Consiliului de Administraţiei al Societăţii Române de Televiziune este nervoasă pe o jurnalistă de la departamentul Știri al TVR pentru că a îndrăznit să îi pună de patru ori aceeași întrebare primarului Gabriela Firea ”în fața tuturor”, si o caracterizează având un ”cap de porc”. Intrebarea obraznică a reporterei TVR s-a referit la cheltuielile crescute ale municipalității legate de monumente și statui, și acesta reprezintă un motiv serios pentru care doamna Gradea consideră că ”merită tăiați” jurnaliștii de la știri. Sau, mai grav, merită “pumni în gură, pumni în gură“ și să fie “pusă poliția pe ei”.

Mai mult, un cunoscut realizator, Dragoș Pătraru, aduce grave acuzații conducerii SRTV: încălcarea normelor și valorilor etice în TVR, decizii editoriale împotriva interesului public, decizii financiare împotriva bugetului public. Iar Directorul TVR 1, Eduard Dârvariu, pur și simplu, îi înjură pe unii reporteri și realizatori, pentru că el consideră că nu se conformează principiilor sale, de altfel, extrem de îndoielnice.

În urma limbajului licențios și obscen folosit și intimidarea angajaților TVR prin diverse amenințări( că ”merită tăiați”, “pumni în gură“ și să fie “pusă poliția pe ei”) vă solicit public, atât dvs, doamnă Doina Gradea, cât și Directorului TVR 1, Eduard Dârvariu, demisia din aceste funcții.

În situația în care nu înțelegeti să dați curs solicitării mele, vă informez pe această cale, că în calitate de Președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, vă invit să veniți la audieri în cursul săptămânii viittoare, pentru a vă exprima în mod public răspunsurile la acuzațiile grave care vi se aduc în vizavi de atitudinea dvs nerespectuoasă față de angajații TVR.

Dacă se dovedește că libertatea de exprimare în TVR este călcată în picioare, Partidul Național Liberal consideră drept inasmisibil acest abuz și va acționa prin toate pârghiile legale de care dispune pentru a sancționa acest lucru. Membrii PNL desemnați în Consiliul de Administrație al TVR vor lua atitudine pentru ca astfel de exprimări defectuoase la adresa jurnaliștilor imparțiali să nu se mai întâmple.

TVR ar trebui să fie un exemplu de televiziune în care libertatea de exprimare să existe fără echivoc. Este datoria TVR pentru ca cetățenii români să fie corect informați, pentru că este o instituție finanțată din bugetul României”, arată Gigel Știrbu, într-un comunicat de presă remis STIRIPESURSE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.