Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BUBUIE un mare scandal din Republica Moldova: rețea de falsificare a pașapoartelor românești

www.publika.md
pasaport

Un mare scandal bubuie din Republica Moldova și are ramificații adânci în România. CNA-ul din Republica Moldova a arestat mai multe persoane care falsficau pașapoarte românești, facilitând astfel accesul cetățenilor moldoveni în Uniunea Europeană. Documentele false costau între 50 și 5000 de euro.

Citește și: SURSE - Mădălina Dobrovolschi, favorită să devină șefa televiziunii publice

Astfel, marţi, ofiţerii CNA şi procurorii au operat percheziţii la domiciliile şi la birourile unor persoane vizate în schemă, iar trei dintre acestea au fost escortate la CNA şi reţinute pentru 72 de ore. Este vorba despre persoane care gestionează activitatea unor companii din Republica Moldova, specializate în asistenţă pentru perfectarea diferitor tipuri de acte, informează Publika.md.

Pe numele celor 3 au fost deschise mai multe cauze penale pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la 10 ani de închisoare.

Potrivit unui comunicat emis de CNA, suspecţii foloseau diverse platforme, printre care programare.md, interdoc.info sau documente.md, pentru a-şi realiza acţiunile lor pretins ilegale. Utilizând aceste pagini electronice, bănuiţii, în complicitate cu persoane afiliate acestor platforme, făceau programari în afara rândului, depunerea jurământului în lipsa persoanei (pe timp de pandemie),  obţinerea unor certificate în termeni restrânşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.