Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bubuie un nou scandal în SUA: 'există dovezi substanțiale că Donald Trump a comis infracțiuni grave'

Twitter
Donald Trump

Jerrold Nadler, liderul Comisiei Juridice din Camera Reprezentanților din SUA, a declarat că este de părere că raportul întocmit de procurorul special Robert Mueller conține "dovezi substanțiale" că președintele american Donald Trump a comis delicte și infracțiuni grave, informează agenția Reuters.

Citește și: SURSE - Viorica Dăncilă a anunțat că DEMISIONEAZĂ de la șefia PSD, dacă nu se atinge obiectivul

"Raportul prezintă dovezi foarte substanțiale că președintele se face vinovat de delicte și infracțiuni grave și trebuie să-l lăsăm pe Mueller să prezinte aceste fapte poporului american și apoi vedem unde mergem de acolo înainte", a declarat duminică Jerrold Nadler la emisiunea Fox News Sunday.

"Administrația trebuie să fie trasă la răspundere și nici un președinte nu poate fi mai presus de lege", a completat liderul democrat.

Procurorul Robert Mueller, care a coordonat ancheta privind ingerinţele electorale ruse, a stabilit că nu au existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova, deși membri ai echipei lui Trump s-au întâlnit cu mai mulţi oficiali ruşi.

Preşedintele SUA, Donald Trump, susţine că raportul Comisiei Robert Mueller arată clar că nu au existat contacte electorale cu Rusia şi nici acţiuni de obstrucţionare a justiţiei.

Însă liderii democraţi susţin că, în raport, procurorul special Robert Mueller a apreciat că unele acţiuni ale preşedintelui Donald Trump pot fi asimilate obstrucţionării justiţiei, dar fapta nu există deoarece subalternii au refuzat să aplice ordinele. "Chiar dacă ar putea fi mai dificil să stabilim că acţiunile publice ar fi motivate de o intenţie coruptă, puterea preşedintelui de a influenţa acţiuni, persoane şi evenimente este amplificată de abilitatea unică de a atrage atenţia prin mijloacele de comunicare în masă. Şi niciun principiu juridic nu exclude acţiunile publice din statutul actelor de obstrucţionare a justiţiei", a afirmat Robert Mueller, referindu-se la demiterea directorului FBI James Comey şi la cazul lui fostului consilier prezidenţial Michael Flynn.

În contextul dezbaterilor din cadrul Partidului Democrat privind o potenţială declanşare a procedurii de demitere a preşedintelui SUA, Comisia juridică din Camera Reprezentanților, controlată de democraţi, a iniţiat o amplă anchetă împotriva liderului de la Casa Albă privind o posibila obstrucţionare a justiţiei, fapte de corupţie şi abuz de putere.

Mueller urmează să fie audiat miercuri, 24 iulie, în Comisia Juridică și în Comisia de Informații din Camera Reprezentanților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.