Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucătar celebru, implicat în tentativa de lovitură de stat din Germania: fata lui este iubita unui fotbalist de la clubul Real Madrid

bucatar

Un bucătar celebru, a cărui fată este iubita fotbalistului David Alaba de la Real Madrid, și un fost ofițer de poliție, care a avut cândva misiunea de a proteja comunitățile evreiești de atacuri teroriste, se numără printre cele mai recente personalități care au fost legate de planul de lovitură de stat orchestrat de gruparea Reichsbürger din Germania, care a fost dejucat, fiind așteptate și alte arestări pe măsură ce investigațiile continuă, relatează The Guardian.

Detaliile apărute după cea mai mare operațiune polițienească națională împotriva extremismului de dreapta indică faptul că este posibil ca suspecții să fi fost informați înainte de perchezițiile în care 3.000 de polițiști au vizat peste 150 de adrese din Germania, Austria și Italia, efectuând 23 de arestări. Numărul suspecților a crescut la 54 până vineri, cu 23 în arest preventiv și se așteaptă și alte arestări. În peste 50 de locații au fost găsite arme, inclusiv puști și muniții, potrivit Biroului Federal al Poliției Criminale.

Grupul, inspirat de ideologia Reichsbürger, potrivit căreia statul german modern este ilegitim, plănuia să ia cu asalt clădirea Reichstag și să aresteze parlamentari înainte de a răsturna guvernul și de a instala un regim condus de un aristocrat în vârstă de 71 de ani ca șef al statului.

Frank Heppner, un bucătar celebru din Munchen, care a fost arestat miercuri la un hotel de cinci stele din stațiunea de schi austriacă Kitzbühel, unde lucra, ar fi fost membru al personalului de comandă al ramurii militare a grupului terorist, responsabil de recrutarea de noi membri, de obținerea de arme și alte echipamente, precum și de construirea unei structuri de comunicații și IT protejate de microfoane. De asemenea, el a fost însărcinat cu administrarea cantinei care ar fi asigurat mesele pentru reprezentanții așa-numitei "Noi Armate Germane", relatează The Guardian. Cotidianul austriac Die Presse, citând anchetatori, a declarat că Heppner, în vârstă de 62 de ani, urma să fie, de asemenea, bucătarul personal al lui Heinrich al XIII-lea, prinț de Reuß, după ce acesta ar fi fost instalat ca rege. Acesta a declarat că Heppner a furnizat grupului bani, ustensile de gătit, o rulotă și un generator de urgență.

Fata lui Heppner, Shalimar, în vârstă de 28 de ani, are o relație cu Alaba, un fotbalist profesionist care joacă la Real Madrid și este căpitanul echipei naționale a Austriei. Cuplul are un fiu care s-a născut în 2019. Alaba nu a răspuns la solicitările de comentarii, potrivit presei germane care a încercat să îl contacteze.

Printre alte persoane despre care se presupune că ar fi făcut parte din grup se numără un fost ofițer de poliție care a avut cândva sarcina de a proteja comunitățile evreiești de atacuri teroriste. Michael Fritsch a fost arestat împreună cu partenera sa, Melanie Ritter, în apropiere de Hanovra, în nordul Germaniei.

Fritsch, în vârstă de 58 de ani, a fost suspendat din funcție în 2020 și ulterior concediat, după ce a apărut la proteste organizate de negaționiștii Covid. Ulterior, el a devenit candidat parlamentar pentru DieBasis, partidul politic al mișcării Querdenker, care neagă Covidul. Procesul său de recurs în justiție împotriva concedierii sale este încă în curs.

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a continuat să încerce vineri să se distanțeze de fosta lor colegă, Birgit Malsack-Winkemann, o judecătoare în funcție care a fost arestată miercuri dimineață la domiciliul său din vestul Berlinului pentru că ar fi fost unul dintre principalii complotiști. Rolul ei după lovitura de stat ar fi fost acela de ministru al justiției.

Au existat numeroase apeluri pentru o revizuire a accesului la Reichstag. Malsack-Winkemann, care, în calitate de fost deputat, avea dreptul de a avea acces în clădirea parlamentului, ar fi furnizat brațului militar al grupului informații logistice importante despre cum să intre. "Un control reînnoit al accesului la Bundestag al foștilor deputați ai AfD este o necesitate după dezvăluirile din jurul lui Malsack-Winkemann", a declarat Konstantin Kuhle, viceliderul parlamentar al liberalilor pro-business, îndemnând forțele de securitate să interzică accesul oricărei persoane pe care o consideră un potențial risc de securitate.

Cotidianul de stânga Die Tageszeitung a relatat că anchetatorii au găsit o "listă cu 18 nume și adrese ale unor politicieni și jurnaliști germani importanți pe care grupul ar fi intenționat să îi vizeze. Printre acestea se numără ministrul de externe, Annalena Baerbock, alături de alți șase membri ai Bundestagului și trei prezentatori de televiziune ai televiziunii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.