Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucătăresele de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu au pus o tonă de legume conservate

glsa.ro
legume

Bucătăresele de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu au pregătit o tonă de legume conservate, destinate pacienților care vor fi internați în sezonul rece. Potrivit specialiștilor, acestea conțin vitamine și nutrienți esențiali pentru recuperarea sănătății, anunță MEDIAFAX.

Bucătăresele din blocul alimentar al Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu au pregătit peste 600 de kilograme de legume conservate. Este vorba despre 300 de kilograme de salate de ardei gras și roșii, precum și pastă de ardei capia. În plus, în următoarea perioadă vor fi puse la murat aproximativ 400 de kilograme de varză.

Citește și: Video Romică Țociu și Cornel Palade o umilesc pe Clotilde Armand: Domne, n-o ajută fața, dar e talentată rău

„În meniurile oferite bolnavilor introducem fructe și legume proaspete, iar pentru sezonul rece bucătăresele noastre acoperă lipsa acestora prin prepararea unor conserve cu vegetale de toamnă cât mai variate. Practic, noi la spital ne străduim să pregătim provizii pentru iarnă, la fel cum preparăm și acasă”, a declarat Cristian Roman, managerul Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Pacienții internați unitatea sanitară primesc zilnic 3 mese principale și 2 gustări.

„Prin legumele conservate pe care le adăugăm în mâncarea gătită în bucătăria spitalului reușim să aducem un plus de gust, vitamine (C, B1, B2, B12, PP, caroten - provitamina A) și minerale (fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor). De asemenea, salatele și pastele preparate contribuie la un aspect și o savoare sporită a meniurilor servite, îmbunătățind și apetitul bolnavilor”, spune Simona Luca, asistent medical de dietetică Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Potrivit reglementărilor legale, nivelul alocațiilor de hrană pentru bolnavii spitalizați variază de la 16 lei/zi/ bolnavi TBC adulți, 15 lei/zi/bolnavi TBC copii, 15 lei/zi/ bolnavi hepatită și bolnavi diabet la numai 10 lei/zi/ pentru bolnavii adulți și copii internați cu alte afecțiuni, inclusiv COVID.

Citește și: EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

„Potrivit Chestionarelor de satisfacție a pacienților, realizate lunar de către departamentul Managementul Calității din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, calitatea hranei este apreciată de toți bolnavii internați ca fiind și ”, se arată într-un comunicat al spitalului.

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu a fost desemnat spital-suport pentru tratarea pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2. Numărul persoanelor externate de la începutul anului 2020 a fost de aproape 1.800, peste 300 dintre aceștia fiind pacienți cu COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.