Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucharest International Film Festival: Cinematografia italiană, în prim plan la cea de-a XVIII-a ediţie

Bucharest International Film Festival

Cea de-a XVIII-a ediţie a Bucharest International Film Festival, care aduce în acest an filmele premiate la competiţii internaţionale şi super-producţii de renume mondial, se va desfăşura în perioada 29 septembrie - 9 octombrie.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, "The King of Laughter", în regia lui Mario Martone, este ecranizarea biografiei legendei de teatru comic Eduardo Scarpetta, în timp ce "Scarlet", regizat de Pietro Marcello, prezintă povestea evoluţiei unei femei în perioada interbelică, un timp de mari realizări şi inovaţii.

O altă producţie prezentă la BIFF, "Leonora Addio", ale cărei scenariu şi regie sunt semnate de către Paolo Taviani, a câştigat premii în cadrul Festivalului de Film Internaţional de la Berlin şi a fost nominalizat la Ursul de Aur, în timp ce "Piccolo Corpo", nominalizat la Festivalul de Film de la Cannes, în 2021, prezintă drama unei mame de la începutul anului 1900 care încearcă să îşi aducă la viaţă copilul născut decedat, suficient de mult pentru a fi botezat.

Documentarul "Futura", a cărui regie este semnată de către Pietro Marcello, Francesco Munzi, Alice Rohrwacher, prezintă realitatea cu care se confruntă tinerii italieni care se dezvoltă, între oportunităţile ce îi înconjoară şi visele lor, frica de nereuşită şi încercările peste care trebuie să treacă pentru a reuşi în viaţă. Filmul a fost deja nominalizat la Festivalurile Cannes, Antalya Golden Orange Film festival şi David di Donatello Awards.

Anul acesta directorul artistic al secţiunii Focus Italia este artista italo-română Kristina Cepraga Goodwin.

Bucharest International Film Festival (BIFF) este prima mare competiţie cinematografică de film de lung metraj organizată în Capitală şi a fost conceput ca un festival deschis cinematografiei de artă, care încurajează curente cinematografice nou-apărute, descoperă talente şi promovează tineri realizatori de film.

Cele 17 ediţii anterioare ale Festivalului au confirmat necesitatea existenţei unui asemenea eveniment şi recunoaşterea sa pe plan naţional şi internaţional prin prezenţa publicului şi prin invitaţi de notorietate precum: Nikita Mihalkov, Andrei Konchalovsky, Amos Gitai, Danis Tanovic, Rutger Hauer, Jerzy Skolimovsky, Jan Harlan, Radu Mihăileanu, Franco Nero, Vanessa Redgrave.

BIFF este organizat de Fundaţia Charta şi Asociaţia Culturală "Grigore Vasiliu Birlic", sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu.

AGERPRES este partener media al evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.