Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Buchenwald - Politicieni germani au comemorat victimele Holocaustului

lagar holocaust

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, şi premierul landului Turingia, Bodo Ramelow, au condus duminică o ceremonie de comemorare a victimelor Holocaust la lagărul de concentrare de la Buchenwald, transmite dpa potrivit Agerpres.

Este misiunea democraţiei să nu permită ca vreuna dintre crimele naziştilor să fie uitată, a declarat Ramelow în timpul ceremoniei de marcare a 76 de ani de la eliberarea lagărelor Buchenwald şi Mittelbau-Dora.

"Nu vom putea transfera această amintire la muzeu. (Aducerea aminte) este o misiune zilnică", a declarat preşedintele Steinmeier, care a adăugat că lagărele de concentrare reprezentau fanatismul rasial, crima şi exterminarea.

În timpul evenimentelor comemorative, transmise online, au fost rostite discursuri de către supravieţuitori ai lagărului aflaţi în prezent în SUA, Italia şi Franţa, care nu au putut fi prezenţi la eveniment - la fel ca şi anul trecut - din cauza pandemiei de coronavirus.

Lagărul de concentrare din apropiere de Weimar, cel mai mare de pe teritoriul Germaniei la sfârşitul războiului, a fost eliberat la 11 aprilie 1945 cu ajutorul forţelor americane. Lagărul a fost construit de nazişti în 1937. Circa 56.000 de oameni au pierit în acest lagăr, fie ucişi sau din cauza foametei, bolilor şi efectelor muncii silnice. În Mittelbau-Dora, aflat în apropiere, circa 60.000 de oameni au fost obligaţi să construiască rachete într-un puţ subteran. Cel puţin 20.000 dintre ei au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.