Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștenii ar putea să rămână fără electrocasnice din cauza penelor de curent tot mai dese

captura youtube
electrocasnice

Rețeaua electrică este tot mai solicitată în București, iar oamenii nu au la îndemână prea multe soluţii. Fie îşi iau stabilizatoare de tensiune ca să nu rămână fără electrocasnice, fie cer despăgubiri de la companii. Jurnaliștii de la Observator au vorbit cu directorul CNAB și cu un specialist în energie.

Cosmin Peșteșan - director CNAB: Au fost probleme datorate penelor de curent care vin din suprasolicitarea sistemului național, de când e caniulă. Toți furnizorii externi furnizează cu sincope.

Ioan Purica - expert în energie: În primul rând, e vorba de temperatură. Am ajuns și noi la nivelul de civilizație din SUA în care consumul de energie electric e vara mai mare decât iarna pentru că se pun în funcțiune instalațiile de condiționare a aerului. Nu e doar asta însă. Acest tip de întreruperi are mai multe cauze, în ultima vreme regăsindu-se situații în care lucrări de săpături au afectat rețeaua subterană de cabluri sau infiltrații de apă în urma ploilor abundente din ultimele zile care, de asemenea, au perturbat funcționarea echipamentelor subterane de rețea.

Oamenii riscă să rămână fără electrocasnice din cauza fluctuaţiilor de tensiune. Presiune suplimentară vine şi de la cei care lucrează de acasă de la începutul pandemiei. Iar dacă oamenii riscă să rămână fără electrocasnice din cauza fluctuaţiilor de tensiune, consumatorii mari pot avea probleme mult mai grave.

Cine suferă din cauza acestor sincope poate acum să ceară despăgubiri chiar şi pentru întreruperi scurte. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul energiei a luat decizia ca furnizorii de energie electrică să vă despăgubească în cazul în care aveți parte de pene scurte de curent. Sumele sunt curpinse între 5 și 300 de lei, iar întreruperile luate în cacul sunt cele care depășesc 3 secunde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.