Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștenii pot folosi transportul integrat cu STB, CFR şi Metrorex în zona Bucureşti-Ilfov. CFR vinde în prima etapă doar carduri

digi24.ro
Metrorex RATB

Călătorii pot folosi, de joi, bilet sau abonament unic pentru toate mijloacele de transport disponibile în zona Bucureşti-Ilfov - tren, metrou, autobuz, tramvai şi troilebuz, CFR Călători urmând să vândă, în prima etapă, doar carduri preîncărcate cu titluri de călătorie de tip orar, cum sunt abonamentul metropolitan integrat de 24 de ore, respectiv de 72 de ore, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore şi de 72 de ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafaţă, metrou şi feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) - Aeroportul Henri Coandă, în regiunea Bucureşti-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate.

Celelalte tipuri de abonamente, adică cele valabile o lună, 6 luni sau 12 luni, cu diverse combinaţii de sisteme de transport (transport de suprafaţă + metrou + feroviar, transport de suprafaţă + feroviar, metrou + feroviar, indiferent de operatorul feroviar), se vând prin punctele de vânzare ale STB şi ale Metrorex, se precizează în comunicatul CFR Călători.

De asemenea, trenurile CFR Călători care circulă spre şi dinspre aeroport sunt dotate cu validatoare STB.

Preţul unui abonament metropolitan integrat/24 ore este de 20 de lei, iar preţul unui abonament metropolitan integrat/72 ore este de 40 de lei.

Noile bilete sau abonamente unice fac parte dintr-un proiect pilot care pune bazele funcţionării primelor bilete şi abonamente de transport metropolitan integrate din România, în regiunea Bucureşti -Ilfov, pentru transportul de suprafaţă, cu metroul şi cu transportul pe calea ferată pe ruta Bucureşti Nord - Aeroport Henri Coandă.

Proiectul se derulează sub coordonarea Ministerului Transportului şi Infrastructurii şi a Primăriei Bucureşti, cu participarea a patru operatori de transport: STB SA, Metrorex SA, CFR Călători SA şi Transferoviar Călători SRL.

Proiectul pilot va fi monitorizat şi utilizat pentru extinderea acestui tip de bilet în alte zone metropolitane din România.

Ordinul privind aprobarea titlurilor de călătorie metropolitane integrate pentru transportul de suprafaţă, cu metroul şi cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Henri Coandă, în regiunea Bucureşti-Ilfov, a fost publicat miercuri, 16 februarie, în Monitorul Oficial. Comercializarea titlurilor de călătorie metropolitane integrate se va face prin cele trei reţele de distribuţie: reţele suprafaţă - metrou - feroviar.

Potrivit documentului, un abonament metropolitan integrat pentru 24 de ore va costa 20 de lei pentru toate cele trei tipuri de transport, iar cel valabil 72 de ore - 40 de lei.

Un abonament metropolitan integrat cu valabilitatea o lună va costa 140 de lei pentru suprafaţă-feroviar, 140 de lei pentru metrou-feroviar şi 210 lei pentru suprafaţă-metrou-feroviar.

Pentru şase luni, abonamentul metropolitan integrat va costa 800 de lei pentru suprafaţă-feroviar şi, respectiv, metrou-feroviar, şi 1.100 de lei pentru toate cele trei tipuri.

La un an, costurile vor fi de câte 1.400 de lei pentru suprafaţă-feroviar şi metrou-feroviar şi de 2.000 de lei pentru suprafaţă-metrou-feroviar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.