Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO - București: Începe campania de semnalizare a celor mai vulerabile zone din traficul rutier

Prima trecere pentru pietoni cu covor antiderapant din material bicomponent a fost trasată marți, pe Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 17-19, relatează Mediafax.

Aceasta a fost realizată de către Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT), în parteneriat cu Generali România și face parte din Programul Național de Educație pentru Siguranță - “România în Siguranță” desfășurat de EDIT alături de Poliția Română și Ministerul Educației și Cercetării.

Alegerea acestei zone nu a fost întâmplătoare, în condițiile în care peste 400 de copii din Grădinița 246 și din Școala 117 o utilizează zilnic pentru a traversa bulevardul. Riscul ridicat al acestui punct de trecere este ilustrat de statisticile Poliției Române privind numărul de accidente care au avut loc în această zonă a Bulevardului Iuliu Maniu. Doar pe parcursul anului 2020, chiar și în condițiile traficului mai puțin intens cauzat de pandemia COVID-19, au fost 21 de incidente rutiere, în care 4 persoane au decedat, 5 au fost rănite grav și 16 rănite ușor. Cauzele preponderente ale acestor incidente sunt traversarea neregulamentara și neacordarea de prioritate.

Citeste si: VIDEO - Primăria a început curățenia de primăvară în zona lacului Fundeni. Edil: 'E o mafie întreagă care face bani nenorocind mediul'

Tehnica utilizată pentru amenajarea trecerii pentru pietoni presupune aplicarea unei suprafețe rugoase, de culoare roșie, cu 17 metri înainte de locul de traversare, pe fiecare sens de deplasare. Această suprafață de tip bicomponent beneficiază de vizibilitate sporită și, în același timp, scade substanțial distanța de frânare datorită proprietăților antiderapante. De asemenea, trecerea este dotată cu suprafață tactilă pentru nevăzători.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.