Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureştiul este cea mai periculoasă capitală europeană (BBC)

Bucureștiul meu drag
Cinema Patria, București

Bucureştiul e cea mai periculoasă capitală europeană, în opinia britanicilor de la BBC, însă nu ifracționalitatea ar fi problema ci stare precară a clădirilor care riscă să se dărâme la primul cutremur mai puternic, notează Adevărul.ro.

Britanicii susţin că viaţa bucureşteanului de rând este pusă în permanenţă în pericol de starea precară a clădirilor, multe dintre ele riscând să se dărâme în cazul unui cutremur serios, însă autorităţile nu au făcut şi nu fac nimic, deşi sunt conştiente de acest risc. Multe dintre clădirile din Capitală nu respectă legile de bază şi reglementările privind construcţiile, informează BBC. Din acest punct de vedere, situaţia este de neimaginat şi este unică printre capitatele europene.

Descoperire majoră a cercetătorilor israelieni - Medicamentul care vindecă COVID-19 în cinci zile

La fel de grav este că actele imobilelor cu probleme sunt falsificate în mod regulat, iar din această cauză nici nu se mai ştie cu exactitate care clădiri sunt cele mai expuse. Un cutremur serios ar cauza prăbuşirea multor clădiri, caz în care ar muri mii de oameni, dar asta nu pare să impresioneze prea mult autorităţile. În 31 de ani, niciuna dintre administraţiile care s-au succedat nu au găsit important să rexolve această problemă.

Britanicii mai amintesc de celebra „bulină roşie” cu care au fost marcate mai multe clădiri considerate periculoase, însă de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Deşi capitala României şi-a schimbat recent conducătorii, nici noul primar general nu pare preocupat de această problemă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.