Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștiul este în SCENARIUL ROȘU, în acest moment: Vor fi deschise doar grădinițele și clasele din ciclul primar

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, din 8 februarie, majoritatea şcolilor se vor redeschide şi a precizat că astfel se revine la sistemul în care se ţine cont de evoluţia pandemiei în fiecare localitate.

Iohannis a spus că școlile se vor redeschide total în localitățile din scenariul verde, în cele din scenariul galben vor fi deschise grădinițele și școlile cu ciclu primar, dar și clasele terminale - a VIII-a și a XII-a, iar în cazul în care localitatea intră în scenariul roșu vor fi deschise doar grădinițele și clasele primare.

Citește și: Ludovic Orban rămâne președintele Camerei Deputaților. Curtea Constituțională a respins sesizarea AUR

Astfel, școlile se vor redeschide în toate județele, pentru că nu există niciunul în care toate localitățile să aibă o rată de incidență de peste 6 la mie, ceea ce ar însemna la menținerea deciziei ca școlile să fie închise. Totuși, ultima decizie referitoare la redeschiderea școlilor va fi luată pe 2 februarie.

Judeţul Ilfov înregistrează o rată de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile, de 4,45 cazuri la mia de locuitori, în scădere uşoară faţă de ziua precedentă, când incidenţa a fost de 4,71 la mia de locuitori. În zona roşie se mai află judeţul Timiş, cu 4,16 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă (4,13), judeţul Cluj - 3,8, în creştere faţă de ziua precedentă (3,72), municipiul Bucureşti, cu o rată de infectare de 3,62 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de miercuri (3,77).

Citește și: Marcel Ciolacu anunță un cutremur provocat de Florin Cîțu: Vrea să vândă – pe nimic! – cele mai puternice companii de stat!

Pentru că Bucureștiul, în acest moment, se află în scenariul roșu, vor fi redeschise doar grădinițele și clasele din cliclul primar. În cele 3 județe din zona roșie, Ilfov, Timiș și Cluj, școlile vor fi redeschise în funcție de scenariul în care se află fiecare localitate.

16 judeţe se află în zona verde, cele mai mici rate de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrându-se în Harghita - 0,62, Vrancea - 0,64, Olt - 0,69, Gorj - 0,78 şi Buzău - 0,93. Asta nu înseamnă că în aceste județe toate localitățile sunt în scenariul verde și se redeschid școlile peste tot. Și acolo se vor aplica aceleași reguli ale scenariilor și unitățile școlare vor fi redeschise în funcție de rata de incidență pentru fiecare localitate în parte.

Citește și: Medicul Mihai Craiu îi liniștește pe toți cei care se tem de vaccinul anti-COVID-19: ‘Doar loturile care au respectat limitele de temperatură, pe toata durata transportului, pot fi utilizate’ .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.