Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștiul în carantină - cum a fost blocată o operațiune murdară pe linia Prefectura Capitalei - Ministerul Sănătății (surse)

cheie gaura

O știre pe surse publicată dimineață de STIRIPESURSE.RO titra iminentele pregătiri pentru carantinarea Capitalei. O ședință era în pregătire la Prefectura București pentru ora 11.00, ședință în care se discutau chestiunile la zi - nici unul din participanți în afară de prefect nu știa de tema carantinării. După aproape 2 ore a venit și o replică oficială de la Prefectura Capitalei: „Dezmințim informațiile apărute în spațiul public, cu privire la organizarea unei ședințe a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, care să aibă ca obiect carantinarea capitalei, acestea fiind știri false. Vă asigurăm că în momentul în care va fi convocată o ședință a CMBSU vom informa cetățenii, societatea civilă și presa prin canalele oficiale.

Oare așa să fie?

Lucrurile stau însă altfel. Noul prefect, Alin-Bogdan Stoica, de la PLUS, a cerut încă de zilele trecute o Notă de fundamentare pe ideea de carantină în Muncipiul București. ȘTIRIPESURSE.RO a consultat documentul și din el reieșea foarte clar că tendința la nivelul Bucureștiului de incidență a infectărilor este în creștere, că aproape toate localitățile din jurul Capitalei sunt deja în carantină. că recomandările specialiștilor, că măsurile trebuie să fie preventive și multe altele cu recomandarea intrării în carantină din noapte de duminică - 21 martie. Redacția a decis să nu publice documentul din motive de protejare a sursei.

Ce s-a întâmplat în cele două ore de la publicarea informației pe surse până la replica oficială mincinoasă. Telefoanele s-au înroșit și presiunile au fost puternice pentru a nu aduce în cadrul ședinței tema carantinării. Surse guvernamentale au confirmat pentru STIRIPESURSE.RO presiuni intense în ultimele zile pentru măsuri mai dure în Capitală pe linia Ministerul Sănătății (secretarul de stat Andreea Moldovan, șeful de facto al ministerului) - Prefectura Capitalei (Alin-Bogdan Stoica).

Indirect informațiile au fost confirmate spre seară chiar de prefect printr-o formulare care lasă mult loc manevră de interpretări și nuanțe.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că duminică va avea loc o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) pentru prelungirea măsurilor în vigoare.

"Duminică va fi o şedinţă de Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, pentru prelungirea măsurilor care sunt şi azi în vigoare. Ele fuseseră luate pentru 14 zile şi expiră duminică. Vor fi prelungite cel mai probabil în forma de azi. Nu am stabilit încă ora", a spus Alin Stoica preluat de agerpres.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în şedinţa din 7 martie, printre altele, interzicerea activităţii restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, având în vedere incidenţa COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori în Capitală.

De asemenea, CMBSU a hotărât că preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi până la jumătate dintre elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi ai celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal merg la cursuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.